ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Κύρτσος: Ιδρύω νέο κόμμα - Φιλελεύθερο και Ευρωπαϊκό


Την ίδρυση ενός νέου κόμματος ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. «Θα συστήσω ένα νέο κόμμα, φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό», είπε επισημαίνοντας: «Θα ξεκινήσει αρχικά ως ένα think tank που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα».
 Ο ευρωβουλευτής που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία πνέει τα μένεα κατά του σημερινού αρχηγού της. «Έχουμε ένα καθεστώς Μητσοτάκη και χρειάζεται να αντιδράσουμε», είπε, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (12/1) στην εκπομπή των Βασίλη Σκουρή και Νίκου Παναγιωτόπουλου «Casus Belli» στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV.
Αναφερόμενος στις υποκλοπές, ο κ. Κύρτσος είπε ότι τον παρακολουθούσαν επί 18 μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι η επισύνδεση στο τηλέφωνό του ανανεώθηκε 9 φορές! Μάλιστα, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα μετά και τη γνωμοδότηση Ντογιάκου μέσω της οποίας επιχειρείται «μπλόκο» στις έρευνες της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.
Μίλησε για τεράστιο θεσμικό ζήτημα και εξήρε τις παρεμβάσεις του νομικού κόσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, αλλά έχει χάσει την πολιτική κυριαρχία, σημείωσε ο κ. Κύρτσος. Και όπως σημείωσε, είναι επιβεβλημένη μια προγραμματική σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική ίσων αποστάσεων», εκτίμησε. Σημείωσε δε, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ όσο ο Μητσοτάκης είναι στο τιμόνι του κόμματος.
ΠΑΣ / ieidiseis