ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τι τρέχει (τελικά) με τον Θεοδωρικάκο και τα Μέσα του Μαρινάκη


Τι απαντά ο υπουργός (μέσω της ΕΛ.ΑΣ.) σε νέο επικριτικό δημοσίευμα του «Βήματος»

Σε «χλωρό κλαρί» δεν αφήνουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο οι εφημερίδες του μιντιακού συγκροτήματος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μετά από πολλά δημοσιεύματα και σχόλια , αυτή τη φορά το ΒΗΜΑ επανήλθε με νέο επικριτικό όχι σχόλιο αλλά ρεπορτάζ και ευθείες βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κια ισχυρισμούς για «πρωτοφανή στρατό, τουλάχιστον 150-160 αστυνομικών» που απασχολούνται στην προσωπική φρουρά του.
Το ρεπορτάζ, της μιντιακής «ναυαρχίδας» του Βαγγέλη Μαρινάκη κάνοντας λόγο για αριθμούς στη φρουρά του κ. Θεοδωρικάκου που «προκαλούν ίλιγγο» αναφέρει ότι «στο γραφείο του υπουργού για διάφορες εργασίες και ως συνοδοί ασφαλείας στις μετακινήσεις του απασχολούνται 55 συνολικά αστυνομικοί, από τους οποίους οι 15 είναι αυτοί που έχουν αφαιρεθεί από τη ΔΙΑΣ, και οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε πεζές περιπολίες για την προστασία των πολιτών».
«Σε μια επίδειξη ασφαλείας που ενισχύεται από… τέσσερα-πέντε οχήματα (τζιπ μεγάλου κυβισμού) συνοδείας σε… ατελείωτες αυτοκινητοπομπές, μπροστά στις οποίες, όπως λένε αστυνομικοί, ωχριά η φρούρηση του προέδρου των ΗΠΑ. Είναι "κοινό μυστικό" μεταξύ των αστυνομικών ότι για αυτόν τον λόγο ο υπουργός είχε το προσωνύμιο "Μπαράκ Ομπάμα"» τονίζεται με νόημα από Το Βήμα.
Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι εκτός από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Αττική, φρουρείται και η εξοχική κατοικία του στη Λακωνία. Επικαλούμενο μάλιστα επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Λ. Κατεχάκη τον περασμένο Οκτώβριο, «έξι αστυνομικοί φυλάνε σε 24ωρη βάση την (άδεια ετούτη την περίοδο) εξοχική κατοικία του κ. Θεοδωρικάκου στη Μάνη».
Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «στις κατοικίες στην Αττική και στη Λακωνία και στο γραφείο του κ. Θεοδωρικάκου απασχολούνται συνολικά 103 άτομα, από τους οποίους περίπου 45 είναι από τα ΜΑΤ, 40 από την Ασφάλεια Αττικής και από άλλες υπηρεσίες».

Το ρεπορτάζ του Βήματος, για άλλη μια φορά αφήνει σαφείς αιχμές για την προσπάθεια επανεκλογής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για «πλήρη επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παρουσίας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συνεχή δελτία Τύπου αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης με την ιδιοποίηση κάθε επιτυχίας της ΕΛ.ΑΣ». 

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε μέσω ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. στα όσα ισχυρίζεται το Βήμα της Κυριακής που τον χαρακτηρίζει «Μπαράκ Ομπάμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη λόγω των τεράστιων μέτρων ασφαλείας του, έναν «πρωτοφανή στρατό τουλάχιστον 150-160 αστυνομικών» όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι:
  • 55 αστυνομικοί (15 που αφαιρέθηκαν από τη ΔΙΑΣ μεταξύ τους) απασχολούνται «στο γραφείο του υπουργού για διάφορες εργασίες και ως συνοδοί ασφαλείας στις μετακινήσεις του»
  • 4 ή 5 οχήματα τζιπ μεγάλου κυβισμού αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του
  • 103 άτομα συνολικά (45 άνδρες των ΜΑΤ περίπου, 40 στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, στελέχη άλλων υπηρεσιών) απασχολούνται στη φύλαξη της κατοικίας του στην Αττική, του γραφείου του και του εξοχικού του στη Λακωνία
  • 6 αστυνομικοί φυλάνε την άδεια εξοχική του κατοικία στη Μάνη Λακωνίας
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου -σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:
Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη - όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου - ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.
Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.
Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών».