ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Παραίτηση Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου από την ΕΙΙΡΑ


Η ιδιοκτήτρια της Frontstage (Μελωδία 99.2, Red 96.3, Hit 88.9, En Lefko 87.7 και Kids Radio 88.6) Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου στην Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής. Οπως αναφέρει το e-tetradio, η Δασκαλοπούλου ήταν εννιά χρόνια στη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΣ της Ένωσης και δύο στη θέση της Προέδρου. Και παραιτείται, όπως λέει, «για προσωπικούς λόγους».
Στην επιστολή που έστειλε στο ΔΣ της ΕΙΙΡΑ σημειώνει τι κατάφεραν τα τελευταία δύο χρόνια:
  • Με τη συνεχή επιμονή και προσπάθεια για το εύλογο ζήτημα της νομιμοποίησής μας, επιτεύχθηκε καταρχάς μια μεταβατική ρύθμιση μέχρι να φτιαχτεί το μόνιμο νομοθετικό πλαίσιο.
  • Συμμετείχαμε ενεργά στην ομάδα ραδιοφωνίας που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση για την εισήγηση ενός σωστού νομοθετικού πλαισίου για τα ραδιόφωνα με αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους.
  • Σε συνεχή επικοινωνία και διαβουλεύσεις με όλους σας, προωθήσαμε τις απόψεις μας έτσι ώστε η τελική νομοθετική πρόταση της ομάδας εργασίας αλλά και της κυβέρνησης, να αντικατοπτρίζει τις θέσεις και να προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εργοδοτών του ραδιοφώνου. Χωρίς να σημαίνει ότι η δουλειά μας τελείωσε, έχουμε προς το παρόν μια κατοχυρωμένη μεταβατική διάταξη νομιμοποίησης και τις ξεκάθαρες θέσεις μιας ενωμένης ΕΙΙΡΑ στα χέρια του νομοθέτη.
  • Πετύχαμε την επιστροφή των επιβληθέντων εισφορών υπέρ τρίτων και συνεχίζουμε τις νομικές μας ενέργειες μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.
  • Καταφέραμε να συμπεριληφθούμε στα διάφορα προγράμματα επιδότησης και υποστήριξης που το κράτος παρείχε για την επιβίωση των επιχειρήσεων στο διάστημα της πανδημίας.
  • Διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε συμβάσεις με τους νέους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, εξασφαλίζοντας ότι το θέμα της αντικειμενικής τεκμηρίωσης θα ήταν στο επίκεντρο των συμβάσεων, έτσι ώστε οι πολύτιμοι συνεργάτες μας καλλιτέχνες, μουσικοί, συνθέτες και στιχουργοί, να μπορούν πλέον να αμείβονται με έναν δίκαιο καταμερισμό βάσει των πραγματικών μεταδόσεων.
  • Πραγματοποιήσαμε δράσεις για την προώθηση της αποτελεσματικότητας του ραδιοφώνου ως διαφημιστικού μέσου και της σημασίας του για τους ακροατές, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια της Ένωσης και το κοινωνικό μας πρόσωπο όπως φάνηκε και στην σύμπραξη μας με το Χαμόγελο του Παιδιού και τη ραδιοφωνική εκστρατεία ενάντια στο bullying. Συνεχίζοντας με την προώθηση του μέσου και σε επίπεδο b2b ετοιμάζουμε ένα ραδιοφωνικό σεμινάριο με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς ομιλητές.
  • Με το μάτι στο μέλλον, συμμετείχα ενεργά και στο 5Gtaskforce της AER (AssociationofEuropeanRadios), της οποίας μέλος είναι η Ένωση μας, για την απονομή αυτού του φάσματος για χρήση από τα ραδιόφωνά μας, έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να συνδέεται με κάθε μέσο και χωρίς χρέωση στις ιντερνετικές διευθύνσεις των σταθμών. Ταυτοχρόνως, δημιουργήσαμε με 22 ραδιόφωνα-μέλη της ΕΙΙΡΑ τη νεοσύστατη «Ραδιοφωνική Πλατφόρμα ΑΕ» γιατην ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για την μετάδοση ραδιοφωνικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου σε όλα τα νέα τεχνολογικά μέσα.