ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Και τώρα τι θα πούμε σε βασιλείς, πρίγκιπες και δούκες;


Την διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που πέθανε την Τρίτη, ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους εξέφρασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου. Ο δημοσιογράφος του Σκάι, μέσα από την εκπομπή Σήμερα εξέφρασε την άποψη ότι ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος έπρεπε να κηδευθεί με τιμές αρχηγού κράτους.
Μάλιστα, ο Δημήτρης Οικονόμου δεν παρέλειψε να εκφράσει και … την συμπόνοια του για τους γαλαζοαίματους που θα παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά, δηλώνοντας:
«τι θα τους πούμε» όταν έρθουν για το αν δεν τηρούνταν τα (κατά τον ίδιο) δέοντα. Μάλιστα, χαρακτήρισε φοβική την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν συναινούσε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγούς κράτους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει, αλλά ούτε και συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να γίνει.
«Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα πούμε; Παιδιά εδώ είναι Ελλάδα, φοβόμαστε; Συνιστά σοβαρότητα αυτό; Τι θα πούμε; Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό, τι θα τους πούμε; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα, είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος, εμείς θα πούμε εδώ είναι Ελλάδα, μην ακουμπάτε; Οταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλιάς και λοιπά, γίνονται οι ανάλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος και λειτουργήσει η κυβέρνηση φοβικά για μία ακόμα φορά, τι να πω…» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΙ...