ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Τα συγκροτήματα ΜΜΕ λειτουργούν ως φιλοκυβερνητικά φερέφωνα


Στη γρήγορη φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στον ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων στον δρόμο προς τις εκλογές, αναφέρεται ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης σε άρθρο του που δημοσιεύεται, το Σάββατο (14/01), στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Συγκεκριμένα, ο ίδιος – μεταξύ άλλων – υποστηρίζει: «Η πραγματικότητα είναι, πέρα από το ρόλο πολλών δημοσκοπήσεων, πως υπάρχει ένα άκρως ανησυχητικό νέο φαινόμενο στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Κάθε πολίτης με φιλελεύθερες αντιλήψεις, όποιο κόμμα και να στηρίζει, αντιλαμβάνεται πως, περισσότερο παρά ποτέ, συγκροτήματα ΜΜΕ, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, τείνουν να λειτουργούν ως φιλοκυβερνητικά φερέφωνα. Αυτή, είναι μια ωμή αλήθεια. Και στο παρελθόν, βεβαίως, υπήρχαν παρόμοια φαινόμενα. Όχι όμως στην έκταση που τώρα βιώνουμε».
Ακόμα, ο Γιάννης Λούλης προσθέτει πως, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, «όποια και να ’ναι η "πρωθυπουργική καταλληλότητα" του Μητσοτάκη, η ΝΔ χάνει πλέον έδαφος. Η "ασπίδα Μητσοτάκη", λοιπόν, μπορεί να είναι τυπικά γυαλιστερή. Όμως έχει πάψει να αντέχει στην πίεση που υφίσταται μια εύθραυστη, πλέον, κυβερνητική εικόνα!». Έτσι, λοιπόν, ο ίδιος συμπεραίνει πως «μένει λοιπόν να δούμε πού θα οδηγήσει το σταυροδρόμι αυτό. Το πιο πιθανό όμως είναι, πως ο πιο μεγάλος τραυματίας, θα είναι η κυβέρνηση. Όχι άδικα».