ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Γκαντ σέηβ δι (ντραγκ) κουίν!


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το στόρι με λίγα λόγια για να μην πελαγοδρομούμε:
Τέλη της περασμένης χρονιάς, στο παιδικό βιβλιοπωλείο «Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες» στην Άνω Πόλη της Σαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Thessaloniki Pride και μια φοιτητική ομάδα του τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Και τι έγινε στην εκδήλωση αυτή;
Έγινε το εξής: Πάνω από 30 παιδάκια με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την ντραγκ κουίν Raw bee candles να τους διαβάζει το παραμύθι «H ντραγκ κουίν που έσωσε τα Χριστούγεννα».

Η οποία εκδήλωση, σημειωτέον, ήταν να γίνει στον παιδικό σταθμό «Μικρόκοσμος» της Καλαμαριάς, αλλά καταγράφηκαν από τη μία μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς και παιδιά και από την άλλη έντονες αντιδράσεις από «γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους» (υπογραφή «Χρυσή Αυγη» στις προκηρύξεις τους…), οπότε μεταφέρθηκε αλλού και τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα, ακούσανε το παραμύθι τα πιτσιρίκια, το χαρήκανε μια χαρά χαρίτσα, απάντησε και σε ερωτήσεις τους η ντραγκ κουίν και ύστερα κάτσανε όλοι και όλες και όλα μαζί και ζωγραφίσανε, εκεί να δεις τζέρτζελο, φωνές, κακό, μουτζούρες, όλα κομπλέ.

Και κάπου εκεί θα τελείωνε η υπόθεση, μαζί, φυσικά, με τις αντιδράσεις από τους «γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους», οι οποίοι έσπευσαν να συγκεντρωθούν έξω από το παιδικό βιβλιοπωλείο, να ανάψουν πυρσούς, να γκαρίξουν συνθήματα και να μοιράσουν φυλλάδια καταδίκης της εκδήλωσης. Αναμενόμενο, ειδικά στη συμπρωτεύουσα, και πάλι καλά να λέμε που δεν είναι στα κέφια του ο Άνθιμος να στείλει καμιά χιλιάδα θεούσους και θεούσες, να ψέλνουν κιόλας και να εκτοξεύουν κατάρες στους βελζεβούληδες με το υπερβάλλον μέηκ απ. Διζ θινγκς χάπεν, που λένε και στο Χάρβαρντ, δεν είναι ο κόσμος αγγελικά πλασμένος, ούτε καν υποφερτός δεν είναι μερικές φορές…

Αλλά η φάση ξέφυγε αλλού. Η φάση ξέφυγε στην Κατερίνα Λάσπα που, με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού, έσπευσε να γράψει το εξής στο λογαριασμό της στο Ίνσταγκραμ:
«Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».


Το διαβάζεις και σκέφτεσαι:
«Εντάξει, μία ακόμη τηλεοπτική προσωπικότητα με πεσμένες τις μετοχές, που θέλει να ανοίξει κουβέντα γύρω από το άτομό της. Άφεριμ»!
Περνάει, όμως, λίγο η ώρα, διαβάζεις και δυο τρία πράγματα παραπάνω και αντιλαμβάνεσαι ότι η Κατερίνα Λάσπα δεν είναι ένα απλό σελέμπριτι τρίτης διαλογής, είναι Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ. Του τρίτου κόμματος της χώρας, που αποτελεί θεματοφύλακα των κεντροαριστερών αξιών και φιλοδοξεί να παίξει ρόλο ρυθμιστικό στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μετά απ’ τις εκλογές. Ένα ΠΑΣΟΚ αρκούντως τραυματισμένο από τα καμώματα της Καϊλη, που αναζητεί ηρεμία και ησυχία και όχι καυγάδες με τα προοδευτικά και προχωρημένα τμήματα της κοινωνίας. Και του ΄ρθε η κεραμίδα κατακέφαλα!

Έσπευσαν, βεβαίως, ουκ ολίγα στελέχη του Κινήματος να αποδοκιμάσουν την Λάσπα χύμα και τσουβαλάτα, αλλά η ηγετική ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλαδή, κατάπιε τη γλώσσα του. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, σε ένα ζήτημα που δεν είναι και τόσο ασήμαντο ή γραφικό. Ναι, ναι, ξέρω, με την Καϊλή ήταν τα φράγκα στη μέση, αλλά κι εδώ, με την ευρεία έννοια, για ζήτημα αξιοπρέπειας μιλάμε. Της αξιοπρέπειας κάποιων πολιτών, που ούτε στον Αλιάκμονα τα βουτήξανε τα παιδάκια, ούτε τα γυρνάγανε με το ασθενοφόρο στη μισή Ελλάδα μπας και βρεθεί ΜΕΘ. Μια εκδήλωση με παραμυθάκι και ζωγραφιές διοργάνωσαν οι άνθρωποι κι αν νομίζετε ότι θα τραυματιστούν οι παιδικές ψυχές από ένα ζωγραφισμένο πλάσμα, έχω ένα μυστικό αποκλειστικά για πάρτη σας:
Υπάρχει εδώ και χρόνια αυτό το πράγμα που το λένε ίντερνετ, μέσα εκεί βλέπεις τα μύρια όσα. Κι αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς, κανείς δεν θα μπορέσει να σε σώσει που λέει και το τραγούδι…

Υ.Γ. 1: Όλως περιέργως, η προκήρυξη των «γνωστών ακροδεξιών κύκλων» ξεκίναγε με τη λέξη που χρησιμοποίησε η Γραμματέας:
«Αθλιότητες»!
Υ.Γ. 2: Η Κατερίνα Λάσπα άφησε να διαρρεύσει ότι αγαπάει τις ντραγκ κουίνς και διοργάνωσε μάλιστα το πάρτυ των γενεθλίων της στο διάσημο για τα ντραγκ σόου του μπαρ «Κούκλες». Σα να λέμε, να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι. Καλές είναι οι ντραγκ κουίνς για χαβαλέδες και ποτάκια, αλλά μην τύχει και αποκτήσουν τον ελάχιστο έστω ρόλο στις ζωές μας. Εκεί σοβαρεύει το πράγμα και απαγορεύεται η είσοδος, σύμφωνα με την κυρία Γραμματέα…
  • το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost.gr (13.01.2023)