ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ελλάδα 2.0: ο Βουκεφάλας ξαναζεί!


του Χρήστου Ξανθάκη

Ο γίγαντας ο Ντύλαν μίλαγε για τον κύριο Τζόουνς, εγώ που είμαι πολύ πιο μικρό μέγεθος θα μιλήσω για τον κυρ Μήτσο. Σου έχω νέα Μητσάρα, κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ: Το χειμώνα που έρχεται, θα

το φας το τσιβί! Το χειμώνα που έρχεται, τα έπιπλά σου θα κάψεις για να ζεσταθείς, το χειμώνα που έρχεται το σκατό σου παξιμάδι θα κάνεις για να μην πεινάσεις, το χειμώνα που έρχεται στη ζητιανιά θα βγεις για να πάει φροντιστήριο το παιδί σου. Άσε που μπορεί να σου πάρουνε και το σπίτι οι πάσης φύσεως Πάτσηδες…

Και όχι, δεν φταίει μόνο ο καταραμένος ο Πούτιν για τα δεινά σου, φταίνε κι άλλοι. Με πρώτο και κύριο τον Πιερρακάκη, που ακόμη να δώσει σε απευθείας ανάθεση την ευδαιμονία του ελληνικού έθνους. Όλα τ’ άλλα τα πρόκαμε, αυτό του ξέφυγε. Αναγνωρίζω τον φόρτο εργασίας, αλλά κάπως έπρεπε να το προσέξει και να μην το αφήσει για τελευταία στιγμή!

Μέσα, όμως, σε αυτό το ζόρικο (για να μην πω ζοφερό…) σκηνικό, υπάρχουν ευτυχώς και αφορμές για να σκάσει ο Δημητράκης (χρόνια του πολλά για σήμερα), ένα κάποιο χαμόγελο. Πάμε ατάκα κι επί τόπου στην τρέχουσα ειδησεογραφία, διότι το κόπυ πάστε πολλοί εμίσησαν αλλά εγώ όχι:

«Μισό αιώνα μετά από τη διάλυση της πασίγνωστης Ίλης της Προεδρικής Φρούρας που είχε έδρα στο Γουδί, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απέκτησαν και πάλι Ίλη Ιππικού που αποτελείται από επτά άλογα και διοικητή τον Ταξίαρχο και πρώην δήμαρχο Πεντέλης Δημήτριο  Kαψάλη.
Έπειτα από πέντε δεκαετίες αδράνειας, με την τεχνολογία να προχωράει αλματωδώς και τα τεθωρακισμένα να βάζουν στο περιθώριο τα τετράποδα, η ιδέα της επανασύστασης του ιππικού στον Ελληνικό Στρατό ξανακούστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021 και ενάμιση χρόνο μετά είναι πραγματικότητα. Λέγεται μάλιστα ότι θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο σε πολλές επιχειρησιακές ανάγκες του ελληνικού στρατού».

Έτσι είναι παιδιά στην Ελλάδα 2.0. Μας περισσεύουν λεφτά να ταΐζουμε, να εκπαιδεύουμε και να σταβλίζουμε άλογα και να απασχολούμε στην καβαλαρία τους δεκατρείς αξιωματικούς, τάκα τάκα τα πεταλάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια. Με τον ταξίαρχο Καψάλη να δηλώνει ότι θα εργαστεί σκληρά, ότι θέλει να τα φτάσει σαράντα τα τετράποδα και ότι η Ελλάδα θα μείνει έκπληκτη με αυτό που θα παραδώσει έπειτα από τρία χρόνια. Διότι αυτές οι δουλειές θέλουν το χρόνο τους, δεν γίνονται στο άψε σβήσε!

Αλλά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε πολλές επιχειρησιακές ανάγκες του ελληνικού στρατού, ρε φίλε. Με τους Τούρκους να αναπτύσσουν βιομηχανία εξαγωγική από ντρόουνς και να εκτοξεύουν πύραυλο, εμείς θα βγάλουμε στη γύρα τα άλογα και θα κλάσουν τα μεμέτια. Εκτός κι αν στείλουμε το ιππικό στον Έβρο να φυλάει την πατρίδα απ’ τους μετανάστες. Όπως γράφει η «δημοκρατία» σήμερα, ο ταξίαρχος Καψάλης φέρεται να ισχυρίσθηκε τα εξής:
«Εάν ο χειριστής του ντρόουν δεν ξέρει π.χ. ότι οι μετανάστες έχουν κρυφτεί κάτω από φυλλωσιές, τα άλογα θα τον βρουν».

Με ένα δυναμιτάκι, βέβαια, της κακιάς συμφοράς (για όλα προβλέπουν οι έμποροι ψυχών), το άλογο θα φτάσει Κομοτηνή απ’ την τρομάρα, αλλά ας μη χαλάσουμε το αφήγημα του Ταξιάρχου. Σημασία έχει ότι ο Βουκεφάλας ξαναζεί και οι πύλες της Περσίας μας περιμένουν!

Υ.Γ.: Για τους μερακλήδες, παραθέτω εδώ τους στίχους γνωστού και πονεμένου άσματος των κάθε λογής αλογομούρηδων:
Μολόγα τα, μολόγα τα
τα φράγκα μοιρολόγα τα
τι γίνανε μολόγα τα
χορτάρι για τ’ αλόγατα

                                     * το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost (26.10.2022)