ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ


Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε  η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 ΠΟΣΠΕΡΤ,  θα συμμετέχει με ομόφωνη απόφασή της, Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:
Ο κόσμος της εργασίας, μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι φοιτητές και οι απόμαχοι της δουλειάς βιώνουμε ήδη μια δωδεκαετία την συνεχή κλιμάκωση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, την αποδόμηση της εκπαίδευσης, την διάλυση της υγείας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη μεθοδική κατάλυση του Συντάγματος.
Η κατάργηση του συλλογικού εργατικού δικαίου και ο ενταφιασμός της καθολικής ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις, έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Δανειακές Συμβάσεις και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι (βλέπε μνημόνια) και είναι ο κυρίαρχος παράγοντας που έχει δεσμεύσει και επιβάλει στις εκάστοτε κυβερνήσεις να μετατρέψουν σε καμένη γη, κάθε συλλογικό και ατομικό δικαίωμα που κατακτήθηκε με κόπο και αγώνες οδηγώντας σκόπιμα την συντριπτική πλειοψηφία σε φτωχοποίηση και απελπισία. Κάθε επιμέρους αίτημα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και τομέα δουλειάς, προσκρούει σε αυτήν ακριβώς την συνθήκη και έχει ορίζοντα 99 χρόνων μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του δημόσιου χρέους που συνεχίζει ν’ αυξάνει.
Ονοματεπώνυμα έχουν και οι εγκαταστάσεις του πληθωρισμού, της ακρίβειας, η προ των πυλών ενεργειακή ένδεια και επισιτιστική κρίση και λέγονται Καρτελοποίηση και Υπερμονοπώληση της οικονομίας υπέρ των εχόντων και κατεχόντων αλλά και Κυρώσεις, που εμπλέκουν την χώρα μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς παγκόσμιου χαρακτήρα και αποφάσισαν ξένα κέντρα και τα υποτελή εγχώρια φερέφωνά τους, χωρίς εμάς για εμάς.
Η εξαγγελία της Πανελλαδικής Απεργίας της ΓΣΕΕ για τις 9 Νοεμβρίου, δεν μπορεί να είναι μία ακόμα τουφεκιά στον αέρα για τους τύπους. Τα παραπάνω από δίκαια αιτήματα για την πλήρη επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η αντιμετώπιση της δρομολόγησης, όπως ο ίδιος κυβερνητικός θίασος μας διαβεβαιώνει, των δυσκολότερων χειμώνων από την εποχή της γερμανικής Κατοχής, είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας και δεν μπορεί παρά να μην θέτει στο τραπέζι, τις ρίζες του προβλήματος και τις πηγές των κακών.
  • Όχι στη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας
  • Όχι στις Κυρώσεις
  • Αποδέσμευση από τα μνημόνια
  • Διαγραφή του Χρέους
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαχητικό παρών στην κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και ώρα 10:30.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ΣΣΕ με μισθολογικές αυξήσεις
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα