ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Κίνδυνος για λουκέτα σε γνωστή αλυσίδα φούρνων


Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες προκαλεί εκρηκτικό μείγμα στην αγορά με απρόβλεπτες εξελίξεις. Η γνωστή αλυσίδα φούρνων «Βενέτης» που αριθμεί 120 καταστήματα εκ των οποίων 60 franchisee αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας με τον κίνδυνο του κλεισίματος των καταστημάτων να μην μπορεί να αποκλειστεί.
Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης των φούρνων-εστιατορίων «Βενέτης», δεν έκρυψε τον προβληματισμό του καθώς «η κατάσταση έχει ξεφύγει».
«Το ενεργειακό κόστος είναι πενταπλάσιο και οι τιμές στις πρώτες ύλες αυξάνονται κάθε τρεις μέρες. Αν δε γίνει κάτι θα κλείσουν όλα τα καταστήματά μας» δήλωσε στο mononews.gr ενώ έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζοντας τις αγωνίες του.
«Είναι μια επιστολή απόγνωσης. Κάθε μέρα οι συνεργάτες μας franchisee που έχουν τα 60 από τα 120 καταστήματα της αλυσίδας, μας διαμαρτύρονται ότι δε βγαίνουν και θέλουν να κλείσουν. Το ίδιο ισχύει και για τα 60 ιδιόκτητα καταστήματα που αντιμετωπίζουν φέτος πενταπλάσιο ενεργειακό κόστος από πέρυσι. Ταυτόχρονα οι τιμές των πρώτων υλών αυξάνονται κάθε τρεις μέρες και υπάρχουν και ελλείψεις. Δεν αντέχουμε άλλο. Είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουμε φθηνότερη ενέργεια όλα τα αρτοποιεία και όχι μόνο του ΚΑΔ 1071», δηλώνει μεταξύ άλλων.