ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Όχι στην ποινικοποίηση της ενημέρωσης


Mε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ τη δικαστική δίωξη, με την άσκηση δύο αγωγών και υποβολή μίας μήνυσης, από την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή, ο οποίος διευθύνει την τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr
Ο δημοσιογράφος, ασκώντας το καθήκον του για την ενημέρωση της κοινής γνώμης της Χίου, δημοσίευσε ρεπορτάζ για την οικονομική διαχείριση του νοσοκομείου.
Με τις δύο αγωγές της η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου ζητά από τον συνάδελφο το εξωφρενικό ποσό των 200.000 ευρώ, συνολικά. Η πρώτη αγωγή με απαίτηση 100.000 ευρώ θα συζητηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2022 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χίου.
Με την δίωξη αυτή, που εντάσσεται στο κύμα αγωγών SLAPP κατά δημοσιογράφων σε όλη τη χώρα, εντάσσεται και η δίωξη κατά του συναδέλφου ο οποίος κινδυνεύει με οικονομική εξόντωση επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Η ΠΟΕΣΥ τάσσεται στο πλευρό του Γιάννη Στεβή καθώς και όλων όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα και ζητεί από την διοικήτρια του νοσοκομείου να αποσύρει αμέσως τις συγκεκριμένες αγωγές και τη μήνυση που εμποδίζουν την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.