ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΣΟΚ: «Χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν και αυτοί κερδοσκοπούν στις πλάτες τους»


- ΚΚΕ: Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση
 - ΜέΡΑ25: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με αφορμή τη διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση, καταγγέλλουν την κερδοσκοπία σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών. Όπως σημειώνουν, καμία εξήγηση και καμία διαγραφή δεν είναι επαρκής για να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει ραγδαίες εξελίξεις και προκάλεσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Την παραίτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη έχει ήδη ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι πλέον «οι καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της Ν.Δ. στην άσκηση εξουσίας αποδεικνύονται καθημερινά. Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών».
Όπως επισημαίνει, «χωρίς καμία ηθική αναστολή, όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ζέση η Ν.Δ.»,
Και ρωτά:
«Άραγε η κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην ασυδοσία των funds και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία; Ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία;»
Και με ευθεία βολή κατά του Κυριάκου Πιερρακάκη, σημειώνει:
«Επιπλέον, οι εξηγήσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη για τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς».

ΚΚΕ: Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση

Για εγκληματική πολιτικής που νομιμοποίησε την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος υπερχεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μιλάει το ΚΚΕ.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνο γιατί ήταν προφανώς γνωστή στο κόμμα της Ν.Δ. η δραστηριότητα του βουλευτή της, αλλά κυρίως γιατί αυτή η δραστηριότητα είναι προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, για την οποία και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν "λερωμένη τη φωλιά τους"».

ΜέΡΑ25: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας

Στο δικό του σχόλιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνει:
«Η περίπτωση του κ. Πάτση απλώς επιβεβαιώνει τα όσα έχει καταγγείλει το ΜεΡΑ25 από την πρώτη στιγμή όχι μόνο για τα στελέχη της Κυβέρνησης, αλλά και για ανθρώπους πέριξ του Μαξίμου και του Πρωθυπουργού. Το έγκλημα όμως που διαπράττεται, έχει την υπογραφή όλων των μνημονιακών».

Σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν έσχες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις αποκαλύψεις για παράνομες και ανήθικες, όπως αναφέρει, πρακτικές του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος.
Όπως αναφέρεται στο αίτημα, «ο αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αποκάλυψε ότι ο Βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, κ. Ανδρέας Πάτσης, τυγχάνει ιδιοκτήτης - κατά ποσοστό 100% - τριών (3) αλλοδαπών εταιρειών και συγκεκριμένα: α) της εταιρείας με την επωνυμία «SIGHTGREEN LTD», β) της εταιρείας με την επωνυμία «DAGORLIA LTD» και γ) της εταιρείας με την επωνυμία «HORSELORD LTD», οι οποίες άπασες έχουν καταστατική και πραγματική έδρα στην Κύπρο και οι οποίες μετέχουν στο κεφάλαιο (με διάφορα ποσοστά) σε ελληνικές εταιρείες, ιδιοκτησίας ή συμφερόντων του ανωτέρω Βουλευτή.
Το γεγονός αυτό, ήτοι η συμμετοχή του κου. Ανδρέα Πάτση στο κεφάλαιο των ανωτέρω αλλοδαπών εταιρειών, προκύπτει και αποδεικνύεται άνευ ετέρου και από την υπ' αριθ. Δ 1112 -5719-7397-1102-6554-9 Δήλωση Πόθεν Έσχες που ο ίδιος έχει υποβάλει για τη χρήση του έτους 2020, η οποία έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων».


Αποπομπή Πιερρακάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει, πάντως, ακόμη περισσότερο τους τόνους, καταγγέλλοντας το πρωθυπουργό ότι η διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών είναι προσχηματική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αποπομπή και του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος έδωσε ανάθεση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Ανδρέα Πάτση, ενώ θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα σημειώνοντας «Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;».
Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:
"«Χωρίς αποπομπή Πιερρακάκη που έδωσε 1 εκατ. ανάθεση στον Πάτση, η διαγραφή είναι προσχηματική – Ο Μητσοτάκης γνώριζε για το πλιάτσικο Πάτση με ΕΛΤΑ και εισπρακτικές 2 χρόνια, κανονικότητα της κυβέρνησής του το πλιάτσικο»
Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento.
Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.
Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών.
Ακόμα και έτσι ωστόσο, αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;
Υ.Γ. Δύο ερωτήματα: Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;"