ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Σχέδιο για πλήρη έλεγχο της ΑΔΑΕ: Προτείνουν αντιπρόεδρο που θα οδηγήσει σε παραίτηση τον Ράμμο


Εντός ολίγων ημερών λήγει η θητεία μελών του ΔΣ της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, της γνωστής μας πλέον και από το σκάνδαλο των υποκλοπών ΑΔΑΕ. Μεταξύ άλλων, λήγει και η θητεία του αντιπροέδρου- όχι όμως του προέδρου Χρήστου Ράμμου.
Οι πληροφορίες της στήλης «Παιχνίδια Εξουσίας» του Βασίλη Σκουρή, στο ieidiseis.gr επιμένουν πως η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, για αντιπρόεδρο πρόσωπο που είναι ιδιαίτερα έμπιστο στο Μαξίμου. Το πρόσωπο αυτό, μάλιστα, είναι σε απόλυτη συνεργασία, με πρόσωπο εντός της ΑΔΑΕ, που δεν είναι μέλος του ΔΣ, που θεωρείται, μάλιστα, ο «άνθρωπος της ΝΔ» στην Ανεξάρτητη Αρχή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση της κοινοβουλευτικής (κυβερνητικής) πλειοψηφίας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήτος Ράμμος έχει εκφράσει την απόφασή του να παραιτηθεί. Τη βούληση αυτή, μάλιστα, φέρεται να έχει εκφράσει και στους αρμοδίους.
Στελέχη της ΑΔΑΕ δε εκτιμούν πως υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο, που θα οδηγήσει σε παραίτηση τον Χρήστο Ράμμο και, συνακόλουθα στον πλήρη έλεγχο της Αρχής από την κυβέρνηση.
Oπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής, στη στήλη του στο ieidiseis.gr, η είδηση είναι απολύτως διασταυρωμένη-και ενδέχεται να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενώ τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση της στήλης.