ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ποιος διαλύει το κόμμα του Βαρουφάκη;


Τι έπαθαν οι γυναίκες και φεύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Γιάνη Βαρουφάκη; Η ανεξαρτητοποίηση της Φωτεινής Μπακαδήμα είναι η τρίτη περίπτωση μέσα σε 18 μήνες: προηγήθηκαν η Κωνσταντίνα Αδάμου και η Αγγελική Αδαμοπούλου.
Ο Βαρουφάκης -που προέρχεται από διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ- ξεκίνησε με οκτώ βουλευτές και τώρα έχει έξι. Αν φύγουν δυο ακόμη παύει να θεωρείται κοινοβουλευτικός αρχηγός - και θα χάσει και η Σακοράφα την αντιπροεδρία της Βουής.
Ο ίδιος προσπαθεί να το «μαλακώσει», αποδίδοντας σε… φόβο και έλλειψη «αντοχής» τις αποχωρήσεις: «Οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλευτίνες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει».
Η πιο πρόσφατη «κατονομασία» -για «μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από τους Μαρινάκη, Αλαφούζο και Βαρδινογιάννη» έγινε από τον βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη- που έφαγε και μια μήνυση από τον εκδότη του Φαλήρου.
Αυτοί του διαλύουν το κόμμα;
Ή μήπως ο… ίδιος, με όσα καταγγέλλουν οι κυρίες που άνοιξαν την πόρτα και βγήκαν: μπούλινγκ, αυταρχισμός και νεποτισμός.

Γ.Λ. / .ieidiseis.gr