ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Να το έστελνε στη διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ και όχι στην ΕΣΗΕΑ…


Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει ν’ ασχολείται ιδιαιτέρως με τις εσωκομματικές εκλογές στα κόμματα. Άντε κάνα ρεπορτάζ προαναγγελτικό, άντε δυο-τρεις ζωντανές συνδέσεις με τα τμήματα, άντε και η δήλωση του νικητή και τέλος. Μιλάμε τώρα για ιστορίες που δεν έχουν σχέση με την αποστολή της ΕΡΤ και το ρόλο της. Να τις καλύπτει, δεν λέω, αλλά να μη μας τις βγάζει και από τη μύτη.
Σε περίπτωση, όμως, που για το ένα κόμμα κατεβάζει και τα βρακιά της η Αγία Παρασκευή, κάπως ανάλογα θα πρέπει να φερθεί και για το άλλο. Ιδίως όταν μιλάμε για μεγάλα κόμματα, για κόμματα εξουσίας που λένε, με την εκλογή να αφορά σε δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες και συμμετέχουσες –και πάνω από εκατό χιλιάδες συχνά. Το ανταποδοτικό τέλος δεν έχει χρώμα και ταυτότητα μανίτσα μου, όλοι και όλες το πληρώνουμε κάθε μήνα!
Αφού λοιπόν την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ πως διάολο το λένε την παρουσίασε η ΕΡΤ με ουκ ολίγα αφιερώματα και ειδική εκπομπή υπό τον τίτλο «ΚΙΝΑΛ: Ο δρόμος προς την κάλπη», κάτι ανάλογο θα έπρεπε να πράξει και για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά δεν το έκανε, προτιμώντας να αγνοήσει μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 170.000 άτομα. Και μπήκε στον κόπο να δείξει μόνο το ολιγόλεπτο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά από την καταμέτρηση των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκέπτομαι λοιπόν ότι δεν θα ήταν άσχημο ένα νέο μήνυμα Ζούλα, που θα πήγαινε όπως το προηγούμενο: «Και ειλικρινώς σάς εύχομαι, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα και του δικού σας ρόλου, να πράξετε ό,τι σας υπαγορεύει και η δική σας αξιοπρέπεια. Η δημοσιογραφική, αλλά και η προσωπική. Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για τα περαιτέρω».
Να το έστελνε όμως στη διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ και όχι στην ΕΣΗΕΑ…

 Χρήστος Ξανθάκης
medioΠΙΛΑΦΟ / Νewpost