ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ποιος κέρδισε τελικά στις φοιτητικές εκλογές; H Πανσπουδαστική ή η ΔΑΠ;


Mάλλον η ΠΚΣ, το γράφει και το in.gr - Δείτε τι αποτελέσματα δίνουν οι παρατάξεις

Διαφορετικά στοιχεία παρουσιάζονται για άλλη μια φορά σχετικά με το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών. Η Αυγή αναφέρει ότι οι φοιτητικές εκλογές που έγιναν μετά τρία χρόνια εξαιτίας της
πανδημίας του κορωνοϊού, αποτέλεσαν κόλαφο για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η εδώ και χρόνια κυρίαρχη δύναμη στα Πανεπιστήμια, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υπέστη βαριά ήττα από την Πανσπουδαστική ΚΣ.
Ο Ριζοσπάστης γράφει ότι η Πανσπουδαστική βγήκε πρώτη στις φοιτητικές εκλογές παρουσιάζοντας στοιχεία και αριθμούς ενώ τα ΝΕΑ γράφουν ότι βγήκε πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χωρίς να δίνουν αποτελέσματα. Το site του Πρώτου Θέματος αναφέρει ότι με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%. 
H Eφημερίδα των Συντακτών στην ηλεκτρονική της έκδοση γράφει για καταποντισμό της ΔΑΠ και για ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας: Με βάση τα αποτελέσματα των περισσότερων παρατάξεων η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια της φετινής διαδικασίας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την τελευταία φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΑΠ υποχωρεί αισθητά μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ξεχωριστή σημασία, άλλωστε, έχει το γεγονός ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε ιδρύματα όπως το ΑΠΘ, το οποίο έγινε πρόσφατα θέατρο απρόκλητης αστυνομικής βίας, βρίσκεται μπροστά σε πανωλεθρία.

To in.gr γράφει: Την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές 2022 κατέκτησε η Πανσπουδαστική, μετά από 33 εκλογικές αναμετρήσεις όπου την πρωτοκαθεδρία είχε η ΔΑΠ. Ωστόσο, η ΟΝΝΕΔ δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα και έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση όπου μιλάει για νίκη της ΔΑΠ. Αντίθετα, ΕΑΑΚ και Bloco (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) έχουν αναγνωρίσει την πρωτιά της ΠΚΣ.
  • Δείτε τα αποτελέσματα που δίνει η ΠΚΣ:

  • Δείτε τι δίνει η ΔΑΠ:
  • Τα αποτελέσματα που δίνει η ΕΑΑΚ