ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Λεξικοπωλείο: Εκεί που έχει σταματήσει ο βιβλιοφιλικός χρόνος


Ο βέλγος συγγραφέας και ποιητής Francis Dannemark (ο οποίος, μάλιστα, πέθανε πολύ πρόσφατα) είχε πει κάποτε ότι «σ’ ένα βιβλιοπωλείο ο χρόνος δεν κυλάει». Δεν θα μπορούσε να έχει ειπωθεί πιο ταιριαστή θυμοσοφία που να ταιριάζει στην περίπτωση του Λεξικοπωλείου ή «Lexikopoleio» για τους πολλούς αλλοδαπούς πελάτες του: περνώντας την πόρτα του, στο (λεγόμενο από τους παλιούς Αθηναίους) Βατραχονήσι, κοντά στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, σε χτυπάει αμέσως μια φιλική αύρα μη επιτηδευμένης βιβλιοφιλικής ατμόσφαιρας.
Εκεί σε υποδέχεται με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο ο υπεύθυνος εκδηλώσεων και προώθησης του βιβλιοπωλείου, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, που εκτός από ταλαντούχος μουσικός σε διάφορα ανά καιρούς εγχώρια συγκροτήματα, θα είναι και ο ξεναγός σου μέσα σε αυτή την μικρή νησίδα γνώσης. Το μουσικό pedigree του Διαμαντή σού εξασφαλίζει ότι καθ’ όλη την ώρα της παραμονής σου εκεί, βρεις δεν βρεις αυτό που ψάχνεις, τουλάχιστον θα ακούσεις την καλύτερη βιβλιοπωλική μουσική στην Αθήνα.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος στο olafaq.gr ΕΔΩ