ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ΕΡΤ


Ούτε «για τα μάτια του κόσμου» η ΕΡΤ δεν διέκοψε το πρόγραμμά της χθες, ούτε μετέδωσε κάποια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για την εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη διαδικασία εσωκομματικής ψηφοφορίας. Η όποια κάλυψη -που δεν υπερέβη το πεντάλεπτο-, οι απευθείας συνδέσεις και οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Τζανακόπουλου έγιναν στο πλαίσιο ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων που ήταν ήδη προγραμματισμένα.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά η ΕΡΤ απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. τον περασμένο Νοέμβριο και στις επαναληπτικές τον Δεκέμβριο, όταν με σειρά εκπομπών -ακόμα και ντιμπέιτ υποψήφιων αρχηγών- η ΕΡΤ παρουσίασε τότε πλούσιο ενημερωτικό αφιέρωμα επί σειρά ημερών. Μολονότι χθες η υπερψήφιση του Αλέξη Τσίπρα ήταν δεδομένη, η ΕΡΤ παρέμεινε απούσα ακόμα και την ίδια την ημέρα της ψηφοφορίας, αν και πριν λίγους μήνες μετέδιδε έκτακτες εκπομπές με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «ΚΙΝ.ΑΛΛ.-Ο δρόμος προς την κάλπη»…Εργολαβία είχε πάρει τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. η ΕΡΤ πριν λίγους μήνες, με πλήθος εκπομπών. Χθες, σιγή ιχθύος
Χθες το απόγευμα η ενημερωτική ΕΡΤ μετέδιδε τις «Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» και στη συνέχεια σε επανάληψη τη συνέντευξη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι όποιες συνεντεύξεις παραχώρησε μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην ιδιωτική τηλεόραση το προηγούμενο διάστημα (Alpha, ANT1, Kontra Channel) και όχι στη δημόσια τηλεόραση.
Οι ιδιωτικοί σταθμοί μετέδωσαν σε ειδησεογραφικό τόνο την εκλογική διαδικασία, περιλαμβάνοντας τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την καταμέτρηση των εκλογέων και ανακοινώνοντας την παράταση της ψηφοφορίας έως τις 9 το βράδυ. Με ζωντανές συνδέσεις με εκλογικά κέντρα ή κυρίως με την Κουμουνδούρου, αλλά και με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σε βίντεο, έδωσαν το ειδησεογραφικό στίγμα της ψηφοφορίας σε θέματα που δεν ξεπερνούσαν τα τρία λεπτά.

Αγγέλα Νταρζάνου /Aυγή