ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ως πότε θα μας διασύρει ο κ. Μητσοτάκης;


Δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι διασύρεται (και μαζί του διασύρεται και η Ελλάδα) όταν επιμένει να απαξιώνει τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα; Δεν καταλαβαίνει ότι στο εξωτερικό δεν είναι όπως στην Ελλάδα να λέει άλλα αντ' άλλων και κανένας να μην του φέρνει αντίλογο;
Τα ίδια έκανε και χθες, στις ΗΠΑ, στην ανοιχτή συζήτηση με τον γνωστό δημοσιογράφο David Ignatius. Δημοσιογράφο της Washington Post. Ρωτήθηκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για την πρόσφατη έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελευθερία του Τύπου, την έκθεση που μας φέρνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης.
Και ρωτήθηκε επειδή ο Παγκόσμιος Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου (World Press Freedom Index) είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης και οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι παγκοσμίως αποδεκτοί. Εξ ου και η ερώτηση ενός δημοσιογράφου από την Washington Post και όχι του Γιάννη Πρετεντέρη. Λέω τον Πρετεντέρη γιατί έγραψε ολόκληρο άρθρο στα ΝΕΑ λέγοντας στους αναγνώστες του ότι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι ασήμαντοι και αδιάφοροι, ίσως και άχρηστοι εντελώς.
Προφανώς και ο πρωθυπουργός έχασε τα λόγια του και πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να απαντάει και αφού πριν κουνούσε αδέξια τα χέρια του φτιάχνοντας κύκλους και τετράγωνα στον αέρα. Και ξεκίνησε λέγοντας πως οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι «μια γαλλική ΜΚΟ». Μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες οργανώσεις Τύπου στον κόσμο, οι Reporters Without Borders, είναι «μια γαλλική ΜΚΟ».
Στην Ελλάδα βέβαια κανένας δημοσιογράφος από εκείνους που επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης να του πάρουν συνέντευξη δεν θα του έκανε τέτοια ερώτηση. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η συγκεκριμένη γαλλική ΜΚΟ.
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν