ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Θα κάνει δήλωση ο Οικονόμου;


Γνωστό το στόρι με την συνέντευξη Μητσοτάκη στον Ντέηβιντ Ιγκνάτιους. Τον ρώτησε ο Αμερικάνος δημοσιογράφος: «Ο Παγκόσμιος Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε».
Κι απάντησε ο πρωθυπουργός:
«Πρώτα από όλα αν αναφέρεστε στην έκθεση από μία γαλλική ΜΚΟ, προσωπικά διαφωνώ με τον πιο εμφατικό τρόπο με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε ελεύθερη δημοκρατία και αν δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα θα δείτε ότι οι περισσότερες είναι κριτικές. Είναι μία χώρα που ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει».
Τι να σας πω παιδια, δεν ξέρω αν ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει στην Ελλάδα, ιδίως με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αλλά πλειοψηφία οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, απλά ξεχάστε το. Και το άλλο με την επιμονή να βαφτίζουμε ΜΚΟ τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF), μπας και τους ταυτίσει ο κοσμάκης με τον καταραμένο τον Σόρος και τους διακινητές που μας φέρνουν τους μετανάστες στην πατρίδα μας…
Την απάντηση πάντως την έδωσε με τον πιο ευθύ τρόπο όχι μια ΜΚΟ, αλλά το Ευρωκοινοβούλιο! Το οποίο βγήκε χθες και τουιτάρησε τα ευρήματα των Reporters sans frontières, με φάτσα κάρτα γράφημα που έδειχνε την κατάσταση στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου –και ανάμεσα στις «προβληματικές» φιγουράριζε πρώτη πρώτη η Ελλάδαρα!

Επίσης, άμα έκανες κλικ στο τουί, σε έβγαζε σε τούρμπο ποστάρισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, υπό τον τιτλο «Ελευθερία του Τύπου 2021: Πως βαθμολογούνται οι ευρωπαϊκές χώρες». Κι εκεί είχε όλη την κατηγοροποίηση των RSF, με την χώρα μας στην 108η και τελευταία θέση. Και την σημείωση:
«Η Ελλάδα είναι πλέον στην τελευταία θέση, καθώς οι δημοσιογράφοι συχνά εμποδίζονται απ’ το να καλύψουν θέματα όπως η μετανάστευση και ο κορωνοϊός».
Αναμένω δήλωση Οικονόμου τώρα, που θα χαρακτηρίζει αναξιόπιστο και όργανο της κομμουνιστικής διεθνούς το Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο!

Χρήστος Ξανθάκης
medioΠΙΛΑΦΟ / newpost