ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πέθανε στα 62 του ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης


Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο δημοσιογράφος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από το πρόβλημα υγείας στο πάγκρεας.
Ο Κώστας Τσαούσης εργαζόταν τα τελευταία 40 σχεδόν χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων η Αυγή, η Καθημερινή, το Κλικ, ο Αθήνα 9,84, το Βήμα, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος και το Πρώτο Θέμα.
Η κηδεία του πρόκειται να γίνει την Πέμπτη από το νεκροταφείο της Καλλιθέας.

Ο Κώστας Τσαούσης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί πέντε 5 δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές.
Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η «Αυγή» (1985) και η «Καθημερινή» (1987).
Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το «Κλικ» και ήταν στην αρχική ομάδα του «Αθήνα 9,84» ως οικονομικός συντάκτης με δύο εκπομπές.
Το ’90 «μετακόμισε» στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα», όπου έμεινε εκεί (στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε και σύμβουλος έκδοσης στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».
Το 2000 συνέπραξε μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο εγχείρημα του Eco2day.gr.
Από το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης «Η Καθημερινή». 
Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων, όπως η μηνιαία ένθετη έκδοση που φιλοξενούσε special report του «Economist» και η ετήσια έκδοση του «Κόσμου».
Παράλληλα, συμμετείχε στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Μetropolis).
Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα sites protothema.gr και newmoney.gr, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για τη Nova και τον Cosmote TV – citylife, startup Ελλάδα.
Το τελευταίο διάστημα ήταν στην «Alter Ego», όπου αρθρογραφούσε για τα έντυπα μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤ, IN, Το Βήμα και Τα Νέα.