ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ξεφυλλίζοντας το manifesto


Πώς είδαμε το πρώτο φύλλο της νέας εφημερίδας - Η Πόρσε, ο loser, οι τίτλοι, οι συντελεστές

Άλλη μια ημερήσια εφημερίδα προστέθηκε στη χωλή κυκλοφορία τού Τύπου, αλλά όχι μια «ΑΛΛΗ» εφημερίδα, εκείνη δηλαδή που θα κάνει τη διαφορά –κάτι που χρειάζεται η υποτονική, έως ημιθανής, αγορά της έντυπης ενημέρωσης. Αλλά, βέβαια, με τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο να υπάρξει μια τέτοια έκδοση. 
Το νεότευκτο manifesto δεν ξάφνιασε και είναι συνεπές σε αυτό για το οποίο εκδόθηκε: δηλαδή στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στον υπερβολικό εγκωμιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην πολεμική κατά του Σύριζα, ενώ υπάρχει και λίγη (προς το παρόν;) επικριτική διάθεση για Ανδρουλάκη-ΠΑΣΟΚ. Η γραμμή του ήταν δεδομένη από την ηλεκτρονική μορφή της έκδοσης, του tomanifesto.gr. 
Από πλευράς ύλης λείπει το δυνατό θέμα, αυτό που θα γινόταν ΘΕΜΑ συζήτησης –κάτι δηλαδή που θεωρούσαν απολύτως απαραίτητο παλιότερα (πολύ παλιότερα!) οι εφημερίδες που πρωτοεμφανίζονταν.
Προφανώς και δεν είναι στόχος τού manifesto να καταγράψει απλώς την επικαιρότητα καθώς, όπως αναφέρει στο εντιτόριάλ του, «ταπεινή φιλοδοξία» των συντελεστών του είναι «όχι απλώς να παραθέτουμε τα γεγονότα, τα οποία με μεγάλη ταχύτητα παλαιώνουν από άλλα που έρχονται, αλλά να τα ερμηνεύουμε».
- διαβάστε τη συνέχεια στο HARDDOG ΕΔΩ