ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

H μοίρα του ΑΠΕ και λοιπές… κυβερνητικές πρωτοβουλίες


Όχι ότι δεν εκφράζει τις θέσεις της κυβερνήσεως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Μια χαρά τα καταφέρνει στην προβολή του κυβερνητικού έργου και με τρόπο επιδέξιο θα μπορούσα να πω. Αλλά φαίνεται ότι στα υψηλά κλιμάκια θέλουν ακόμη περισσότερα και τα θέλουν επί τόπου, γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να έχουμε εκλογές.
Βλέπε και την υπ’ αρ. 139344 ΕΞ 2021 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 5263/Β/12-11-2021), με την οποία αυξήθηκε ο αριθμός των μελών του ΔΣ του ΑΠΕ -ΜΠΕ από επτά σε εννέα. Όπως έγινε γνωστό, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου, αποφασίστηκε, ότι τα δύο πρόσθετα μέλη του ΔΣ θα είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, που θα ορίζονται από την Κυβέρνηση, χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα.
Έγινε ένας σχετικός χαμός, ξεσηκώθηκε μια σχετική φασαρία, πήγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη Σαλονίκη, είπε ότι δεν κάνει πίσω, βγήκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης για να δηλώσει ότι σχεδιάζεται επίσης σειρά πρωτοβουλιών για να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου. Και σκιαχτήκανε οι πάντες!
Διότι την τελευταία φορά που είχε ασχοληθεί η κυβέρνηση με την «ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου», ήταν όταν προσπάθησε να μας μαντρώσει όλους και όλες ο Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια της κάλυψης διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Κι έπεσε βροχή το κράξιμο και μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και δεν εφαρμόστηκε ποτέ η πρωτοβουλία. Τώρα, γύρευε ποια καινούρια εξυπνάδα θα έχουν κατεβάσει τα φωτεινά μυαλά…
Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι οι πρόεδροι των Δημοσιογραφικών Ενώσεων το πήραν το μήνυμα και κάνανε μια «έκτακτη σύσκεψη» προχτές. Δεν βγήκε κάτι συγκεκριμένο, αλλά η ετοιμότητα που επέδειξαν είναι καλός οιωνός για τον κλάδο και κακός για όσους επιβουλεύονται την εναπομείνασα ανεξαρτησία του.

Χρήστος Ξανθάκης
medioΠΙΛΑΦΟ / newpost