ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης τελειώνει!


Το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβλεψε ο Γιώργος Κύρτσος. Ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν για να σταματήσει την κριτική στην κυβέρνηση. Μιλώντας στον Γιώργο Καρβουνιάρη, μέσα από την συχνότητα του Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ, απάντησε και για τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν κοντά στην Ελληνική Λύση ή τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Όπως είπε η κριτική που έκανε εδώ και καιρό στους κυβερνητικούς χειρισμούς είχε προκαλέσει τη δυσφορία της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
Ο κ. Κύρτσος, είπε ότι «ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ένα σκληρό εσωκομματικό καθεστώς και δεν ανέχεται καμία κριτική (…) Έχει λάθος πορεία και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη λάθος πορεία, οπότε φρόντισε να με ξεφορτωθεί. Βρίσκεται προ του τέλους του από την Πρωθυπουργία και τη Ν.Δ. Μόλις χάσει τα προνόμια του Μαξίμου θα του βγάλουν το λογαριασμό, θα του τον βγάλω κι εγώ».
Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, είχε ήδη μηνύματα για την κριτική του σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες, την πανδημία αλλά και την υπόθεση Novartis.
«Αρχικά με πήρε ο κ. Δημητριάδης, το Σεπτέμβριο του 2020 και μου είπε να μην κάνω κριτική για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών γιατί δίνω επιχειρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Του εξήγησα ότι τα επιχειρήματα δεν τα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κριτική μου αλλά από την πραγματικότητα(…) Τον Απρίλιο του ’21 με πήρε ο Μητσοτάκης και μου είπε ότι άλλο ένα τουίτ να κάνω για την πανδημία, θα με διαγράψει. Του εξήγησα ότι αποκλείεται να σταματήσω γιατί θεωρώ ότι πάμε σε ανθρωπιστική καταστροφή, ότι δηλαδή συνέβη με δική του ευθύνη και ότι αποκλείεται να αλλάξω τα τουίτ μου, καλύτερα να αλλάξει την πολιτική του. Εκεί είχαμε μείνει και μετά ήρθαν τα γνωστά νέα».
Πρόσθεσε δε ότι η Ν.Δ. «δεν είναι ιδιοκτησία Μητσοτάκη. Μπορεί αυτός να το νομίζει αλλά δεν είναι».
Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον και τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν κοντά είτε στο ΚΙΝΑΛ, είτε στην Ελληνική Λύση είπε:
Τα περισσότερα είναι μεθοδευμένα από το Μαξίμου, στέλνοντάς με στο Βελόπουλο, θέλοντας να δείξουν ότι έχω ιδιοτελή κίνητρα(…) μετά ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τον Ανδρουλάκη, καλύτερα να δημοσιεύουν για τον Ανδρουλάκη παρά για τον Βελόπουλο. Με τον Ανδρουλάκη έχω μια πολύ καλή προσωπική φιλία από τα χρόνια της Ευρωβουλής και αμοιβαίο σεβασμό (…) Συναντιόμαστε πολύ συχνά και στις Βρυξέλλες και την Αθήνα αλλά αυτό δεν έχει πολιτική διάσταση. Παραμένω στο Ευρωκοινοβούλιο και την ευρύτερη κεντροδεξιά και θα αμφισβητήσω και το ρόλο του Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση».
Σε ότι αφορά την εκτίμησή του για την Ουκρανική κρίση, ο Έλληνας ευρωβουλευτής που βρισκόταν στη Λιθουανία τόνισε ότι «εδώ ετοιμάζονται για τα δύσκολα» και μίλησε αναλυτικά για το πως η αντιπαράθεση με τη Ρωσία επηρεάζει συνολικά την Ευρώπη αλλά και τις ισορροπίες στην περιοχή.