ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Στην Κομισιόν η χειραγώγηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη ΝΔ


Ζήτημα χειραγώγησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε με ερώτησή προς την Κομισιόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κίνδυνος ασφυκτικού ελέγχου του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανακύπτει έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αυξήσει τα μέλη του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ από επτά σε εννέα. Ως αποτέλεσμα, «τα διοριζόμενα από την κυβέρνηση μέλη, θα αποκτήσουν, για πρώτη φορά, απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ» τονίζει ο Δημ. Παπαδημούλης ο οποίος επικαλείται και τις σχετικές ανακοινώσεις των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στις οποίες γίνεται λόγος για «ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου» και «ναρκοθέτηση της ανεξαρτησίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ». Για να προσθέσει πως ήδη «από το 2019, η εποπτεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανήκει στην Προεδρία της Κυβέρνησης, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό».
Στην ερώτησή του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί την Κομισιόν αφενός να αξιολογήσει το «εγχείρημα κυβερνητικού ελέγχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ», και αφετέρου εάν «θεωρεί ότι αντιστρατεύονται οι αρχές της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης, που κατοχυρώνονται στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».