ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Τριώροφα με υπουργική απόφαση στην Αμοργό


Σε μια απροκάλυπτη παρέμβαση στο πολεοδομικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο έτη στην Αμοργό προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αγνοώντας πρόσφατη δικαστική απόφαση, το υπουργείο τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της ανέγερσης και τρίτου ορόφου σε κτίρια που χτίζονται σε πλαγιές με μεγάλη κλίση, συντασσόμενο με γνωμοδότηση… που το δικαστήριο ακύρωσε.
Και ολα αυτά, όπως γράφει ο Γιώργος Λιάλιος στην Καθημερινή, τρεις ημέρες πριν την εκδίκαση προσφυγής, κατά της αναστολής οικοδομικής άδειας ενός τέτοιου κτιρίου. Άμεσα αντέδρασε ο δήμος Αμοργού, ζητώντας την απόσυρση της απόφασης.
Η Αμοργός είναι ένα από τα νησιά του Αιγαίου που έχουν ειδικό πολεοδομικό καθεστώς για την προστασία της φυσιογνωμίας τους, το οποίο εγκρίθηκε με προεδρικό διάταγμα περίπου πριν από 20 χρόνια (το 2003). Η συγκεκριμένη υπόθεση, που λόγω του ειδικού πολεοδομικού καθεστώτος της Αμοργού αφορά ολόκληρο το νησί, ξεκίνησε το 2018 με την έκδοση οικοδομικής άδειας δύο κτιρίων με υπόγειο στην περιοχή Ξυλοκερατίδι Καταπόλων.