ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μέσα Ενημέρωσης: Όσα όλοι ξέρουμε αλλά αποφεύγουμε να συζητάμε


Η πλειονότητα των πολιτών δείχνει μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης σε μια σειρά από θεσμούς, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τα ΜΜΕ, τους αγωγούς δηλαδή από τους οποίους οι πολίτες πληροφορούνται τα γεγονότα. Εκεί, τα πράγματα για τα ίδια τα Μέσα είναι απόλυτα απογοητευτικά.
Μια ακόμα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά αποφεύγουμε-ιδιαίτερα οι εμπλεκόμενοι με τα ΜΜΕ- να συζητάμε. Ανάμεσα σε δεκαοκτώ θεσμούς για τους οποίους οι πολίτες δίνουν απαντήσεις ως προς τον βαθμό εμπιστοσύνης που εχουν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συγκεντρώνουν μια αρνητική πρωτιά. Προηγούνται όλοι οι υπόλοιποι (αστυνομία, κυβέρνηση, πρωθυπουργός, δικαιοσύνη, κοινοβούλιο κλπ) και μόλις το 10,7% εμπιστεύεται τα ΜΜΕ, οι υπόλοιποι όχι.
Για όσους παρακολουθούν την πορεία των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη μέτρηση (της aboutpeople για το Ινστιτούτο για την έρευνα και την κοινωνική αλλαγή ΕTΕRΟΝ) δεν προκαλεί εντύπωση. Αργά αλλά σταθερά ο βαθμός εμπιστοσύνης τους φθίνει, οι πολίτες που διατηρούν αρνητική άποψη γι αυτά αυξάνονται, το κύρος των ΜΜΕ μειώνεται, αντίστοιχα και η επιρροή τους.


- από κείμενο του Γιάννη Παντελάκη στο politicus.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)