ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η Σπυράκη «διέγραψε» τον Κύρτσο


Βάσει του καταστατικού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα περίμενε κανείς ότι οι συμπατριώτες ευρωβουλευτές του Γιώργου Κύρτσου θα έχουν το πιο δύσκολο καθήκον, όταν έρθει η ώρα της αποβολής του από την ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με το καταστατικό της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, «η Ολομέλεια της Ομάδας μπορεί να αποφασίσει για τον αποκλεισμό μέλους της Ομάδας με μυστική ψηφοφορία. 
Πρόταση αποκλεισμού από την Ομάδα πρέπει να υποβληθεί γραπτώς σε όλα τα μέλη της Ομάδας τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία. Η ομάδα ακούει τη γνώμη των μελών της ίδιας εθνικότητας με το εν λόγω μέλος. 
Η απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων. Η απόφαση είναι έγκυρη εάν τουλάχιστον τα μισά μέλη έχουν συμμετάσχει στην ψηφοφορία».
 Με άλλα λόγια, βαρύνουσα σημασία θα έχουν τα μέλη της ίδιας εθνικότητας, δηλαδή όσα θα πουν για τον Γιώργο Κύρτσο οι έως χθες «ομογάλακτοί» του στη ΝΔ: ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης. 
Πάντως, όσοι σπεύσουν να προεξοφλήσουν ότι οι «γαλάζιοι» θα… ζοριστούν, μάλλον υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ήδη από προχθές, η Μαρία Σπυράκη, σε τηλεοπτική της εμφάνιση (Kontra), ουσιαστικά… «διέγραψε» τον Γιώργο Κύρτσο, λέγοντας πολύ ψύχραιμα ότι ο ίδιος «έκανε εδώ και καιρό τις επιλογές του». Κοινώς, «γειαχαραντάν».
Neo / Matrix24