ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Εκλογές στα… πηγαδάκια


Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής προς όφελος τριών κοινωνικών ομάδων (υγειονομικοί, συνταξιούχοι και ΑμεΑ) άναψαν αμέσως τη συζήτηση από… κάτω στα έδρανα για εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές μεταξύ τους άρχισαν να βάζουν στοιχήματα λέγοντας πως ο πρωθυπουργός έχει κατά νου εκλογές εντός του επόμενου έτους και απλώς αναζητούσαν την… εποχή που θα τις κάνει. Η άποψη της στήλης είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει απολύτως τίποτα και απλώς θέλει, όπως κάθε σώφρων πρωθυπουργός, να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και για εκλογές το ’22 βεβαίως.
Το ΚΙΝΑΛ καταλύτης
Υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας, πάντως, που μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις την ερχόμενη άνοιξη. Αυτός ακούει στο όνομα ΚΙΝΑΛ. Εάν το κόμμα της Κεντροαριστεράς παραμείνει σε ποσοστά πέριξ του 7%-9%, τότε λίγα πράγματα θα αλλάξουν στο πολιτικό σκηνικό. Εάν το ΚΙΝΑΛ πατήσει διψήφιο αριθμό με τον καινούργιο αρχηγό του στο τιμόνι, τότε αυτό δυνητικά θα μπορούσε να βάλει σε σκέψεις τον Μητσοτάκη, ώστε να ανακόψει μετατοπίσεις και αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η παράμετρος αυτή θα εξαρτηθεί και από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός και εάν η ενδεχόμενη άνοδος του κόμματος θα προέρχεται από εισροή ψηφοφόρων από τα αριστερά ή από τα δεξιά.

Θεωρείο / Καθημερινή