ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Και νεοφιλελεύθερος και ψεύτης


Το μέγεθος ενός πολιτικού φαίνεται από τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνουν να αναμετριέται με τη σκληρή πραγματικότητα. Να αναλαμβάνει το κόστος των ευθυνών που του αναλογούν. Να λέει αλήθειες όσο σκληρές και αν είναι, πρώτα και κύρια για τον ίδιο και την πολιτική του.
Εδειξε κάτι από όλα αυτά ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πρόβλημα της ακρίβειας; Το ακριβώς αντίθετο. Ωραιοποίησε την πραγματικότητα και την πολιτική του, υποβάθμισε το πρόβλημα, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη. Και οι τρεις παρεμβάσεις του ήταν ένας ασυγκράτητος πληθωρισμός ψέματος.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως υπάρχουν δύο απόψεις για την ακρίβεια. Η μία λέει πως πρόκειται για πρόσκαιρο φαινόμενο που θα υποχωρήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Η άλλη, πως το πρόβλημα είναι δομικό και ο σημερινός, διαρκώς αυξανόμενος πληθωρισμός έχει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.
Υιοθέτησε την πρώτη άποψη γιατί έτσι τον συμφέρει. Γιατί ταιριάζει στην πολιτική που ακολουθεί και τη δικαιώνει. Κατά συνέπεια, ό,τι έχει συμβεί και ό,τι θα συμβεί σε βάρος του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών δεν συνιστά ανησυχία. Αρκούν κάποια επιδόματα και ώς τα τέλη του επόμενου Μαρτίου όλα θα έχουν λυθεί.
Αν, όμως, ισχύει η δεύτερη άποψη και ο πληθωρισμός έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, τι θα συμβεί; Αυτό γιατί δεν το λαμβάνει υπόψη του ο Κυρ. Μητσοτάκης; Γιατί η κυβέρνησή του δεν διαμορφώνει την πολιτική της προς αυτήν την κατεύθυνση;
Μήπως γιατί δεν θέλει μια ουσιαστική παρέμβαση εναντίον των συμφερόντων που σήμερα κερδοσκοπούν σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος; Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η παραίτηση του κράτους από τη δυνατότητά του να παρέμβει ουσιαστικά στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας αυτό δείχνει.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι και στο ζήτημα της ακρίβειας ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι εμμονικά νεοφιλελεύθερος, καθώς έχει εναποθέσει στην αγορά το ζήτημα της ρύθμισης των τιμών. Γι’ αυτό και κατέφυγε χθες σε ασύστολα ψεύδη για να συσκοτίσει την αλήθεια.
Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβαλε στα μνημόνια και ότι η κυβέρνησή του έχει στηρίξει το ΕΣΥ «με παραπάνω από 40 δισ. ευρώ»! Και αυτό την ώρα που μετρούσαμε περισσότερους από εκατό νεκρούς ημερησίως...