ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Ένα σπουδαίο περιοδικό...


Για 53 χρόνια υπήρχε ένα περιοδικό με το όνομα Life. Ήταν σαν όλα τα άλλα. Ψυχαγωγικό με πλούσια εικονογράφηση. Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και το αγόρασε ο εκδότης του Time, Χένρι Λου. Στην πρώτη συγκέντρωση του προσωπικού το ξεκαθάρισε: «Το Time αφηγείται την ιστορία, το Life θα την δείχνει!» Στις 23 Νοεμβρίου 1936 κυκλοφορεί το νέο Life που ξάφνιασε τους αναγνώστες. Οι φωτογραφίες ήταν μεγάλες, κυριαρχούσαν και τα κείμενα μικρά, τα έλεγες και… λεζάντες.
Το πρώτο εξώφυλλο έμοιαζε με εικόνα από το… μέλλον. Ήταν μια λεπτομέρεια του φράγματος Φορτ Πεκ, μέρος του «New Deal» που θα ολοκληρωνόταν το 1940. Η φωτογράφος Μάργκαρετ Μπουργκ – Ουάιτ μπορούσε να φωτογραφήσει τα μεγάλα έργα, αλλά προτίμησε τους «μικρούς» ανώνυμους ήρωες, τους εργάτες και την καθημερινότητά τους. Οι φωτογραφίες της έμειναν ιστορικές, ενώ αυτή του εξωφύλλου έγινε και γραμματόσημο!

- διαβάστε τη συνέχεια μιας σημαντικής δημοσιογραφικής αναδρομής που γράφει ο Άγγελος Μενδρινός στο newscenter.gr EΔΩ