ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Μπες στο Κλίμα, διάβασε τους Αριθμούς, ζήσε τις Τέχνες


Με διεισδυτική ματιά, έμπειροι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης, η Κατερίνα Χριστοφιλίδου, ο Ηλίας Σιακαντάρης και η Ματίνα Καλτάκη αναλύουν σε βάθος, όλα εκείνα που συναντάμε ..στην καθημερινότητά μας.
Τρία ενημερωτικά ένθετα για το περιβάλλον, την οικονομία και τον πολιτισμό έρχονται στην ΕΡΤ1 από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 18:30.
Είναι τα δεκαπεντάλεπτα ένθετα στην ΕΡΤ1 που αποκωδικοποιούν τα πολύπλοκα μηνύματα της εποχής για το περιβάλλον, την οικονομία και τον πολιτισμό.
Κλίμα
Κάθε Τρίτη, στις 18:30, με την Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Διότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον: νερό, ενέργεια, ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα, διατροφική ασφάλεια, ανθρώπινα δικαιώματα.
Το νέο μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καθαρή ενέργεια, τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, τη νέα -κλιματικά ουδέτερη- καθημερινότητα, τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο κατώφλι μιας πιο πράσινης εποχής.

 Αριθμοί
Κάθε Τετάρτη, στις 18:30, με τον Ηλία Σιακαντάρη

Για νομίσματα, κρυπτονομίσματα, επιτόκια, αγορές, τιμές. Για δαπάνες, κέρδη, χρέη. Για το τι σημαίνουν τα οικονομικά κλισέ που πολλοί χρησιμοποιούν, λίγοι καταλαβαίνουν, αλλά αφορούν τους πάντες. Αριθμοί που συνδέονται με τις κρυφές δυνάμεις πίσω από τις γεωπολιτικές κόντρες, αλλά και τον διαστημικό ανταγωνισμό των νέων «Γκάτσμπι».

Το βαρόμετρο ενός πλανήτη σε υπερβολή και απλές απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα που αφορούν στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής.
 
Τέχνες
Κάθε Παρασκευή, στις 18:30, με τη Ματίνα Καλτάκη
Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, εικαστικά, αρχιτεκτονική, design, κάθε τι ενδιαφέρον που συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού είναι το αντικείμενο της προσοχής μας.
Δημιουργοί που παράγουν πολιτιστικά προϊόντα, ιδέες για επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί, ξεχωριστές παραστάσεις και ταινίες, βόλτες με πολλή μουσική, προτάσεις για βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε.
Τα πιο σημαντικά γεγονότα στον χώρο του πολιτισμού. Όλα εκείνα που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Μπες στο Κλίμα
Διάβασε τους Αριθμούς
Ζήσε τις Τέχνες