ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

“Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”: Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα μας


Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” για τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ:"Οι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ τελείωσαν, πρώτα συμπεράσματα για να συνεχίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα μας
Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει νέο διοικητικό συμβούλιο. Δέκα από τα 11 μέλη του ΔΣ εκλέχθηκαν από το “ενιαίο” ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν οι παραταξιακές δυνάμεις στο δημοσιογραφικό κλάδο, οι οποίες πρόσκεινται συνδικαλιστικά -πολιτικά στα δυο κόμματα εξουσίας, τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με 10 υποψηφίους-όσοι και οι σταυροί προτίμησης για τις θέσεις στο ΔΣ ώστε να επιτευχθεί η πλήρης χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας. Η “συγκυβέρνηση” στη διοίκηση του Οργανισμού από το 2017 που μετέτρεψε με πραξικοπηματικό τρόπο τον ΕΔΟΕΑΠ, από Οργανισμό ασφάλισης, επικούρισης και αλληλεγγύης με ενεργούς ασφαλισμένους- μετόχους, σε Ταμείο παθητικών ασφαλισμένων, επιχειρείται να ολοκληρωθεί με τη νέα διοίκηση. Το ΔΣ του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ συμπληρώνεται με τον εκπρόσωπο των εργοδοτών-ιδιοκτητών τηλεόρασης.

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” ως σχήμα του πανελλαδικού “Μετώπου για την Ανατροπή στα ΜΜΕ”, έδωσε την εκλογική μάχη και κέρδισε μια σημαντική θέση στη μαχητική αντιπολίτευση για την επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ. Αυτή η εμπιστοσύνη αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα με την αύξηση των ψήφων στήριξης που πήραν οι υποψήφιοί μας.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους θα δώσει τη μάχη, με στόχο την προστασία της κοινωνικής δημόσιας δωρεάν ασφάλισης, τη διεκδίκηση του χαρακτήρα της αλληλεγγύης του ταμείου, τον έλεγχο και την αποκάλυψη αδιαφανών παρασκηνιακών παιχνιδιών ενάντια στα συμφέροντα του ταμείου και των ασφαλισμένων του, εργαζομένων-ανέργων- συνταξιούχων.
Σε αυτές τις εκλογές κυριάρχησαν και επιβεβαιώθηκαν οι μηχανισμοί ελέγχου και ποδηγέτησης των ενεργών συνδικαλιστικών διαδικασιών:
  • Με τη συνειδητή επιλογή εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη για στήσιμο ηλεκτρονικής κάλπης, “ανοιχτής” σε πιέσεις και επιρροές μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  • Με τη διαγραφή “ανεπιθύμητων” ανέργων στους οποίους εγκληματικά και με δόλο έκλεισαν την ασφαλιστική μερίδα και τους άφησαν ανασφάλιστους, ακόμα και σε υποψήφιους του “Μετώπου”.
  • Με την επιβολή κομματικής γραμμής, με πιέσεις, ρουσφετολογικές υποσχέσεις…
Σε αυτό το ασφυκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του εργοδοτικού-γραφειοκρατικού-κομματικού μηχανισμού, η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” έδωσε τη μάχη της. Οι αριθμοί των ψήφων -4.100 στην ηλεκτρονική κάλπη, 2.517 δια ζώσης- καταδεικνύουν πως η ενεργή συμμετοχή των ασφαλισμένων παραμένει “ζωντανή” και αρνείται το καθεστώς της παθητικής ανάθεσης.
Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες ψηφοφόρους που στήριξαν τους υποψηφίους της και τους καλεί να σταθούν μαχητικά και ενεργά την επόμενη μέρα για να διεκδικήσουμε συλλογικά και αγωνιστικά όλα αυτά που μας ανήκουν.
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή