ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και το νέο όνομα: ΠΑΣΟΚΑ-ΡΑ


Ενα βασικό ερώτημα που δεν πρέπει να λείπει από τον διάλογο στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, είναι τι θα γίνει με το όνομα του κόμματος. Το ερώτημα δεν είναι απλώς φιλολογικό, αλλά και… οικονομικό. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά χρέη και ως εκ τούτου την επόμενη ημέρα ο νέος αρχηγός θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το όνομα του κόμματος, που εκτός από ιστορία φέρει και βάρη. Oπως μάλιστα πληροφορήθηκα –από πολύ αξιόπιστη πηγή– έπειτα από χθεσινό δημοσίευμα της στήλης, η μη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ έπαιζε και τον ρόλο του οικονομικού «μαξιλαριού» του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ως κόμμα «ομπρέλα» πλήρωνε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα κάλυπτε ζωτικά έξοδα από τα χρήματα που πήγαιναν στις συνιστώσες του, όπως το ΚΙΔΗΣΟ.

Διπλό όνομα

Ο ΓΑΠ, ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, έχει πει πως το θέμα του ονόματος εάν εκλεγεί θα λυθεί στο συνέδριο, επιλέγοντας να μιλάει για την «προοδευτική παράταξη». Ο Λοβέρδος έχει μιλήσει ξεκάθαρα για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Ανδρουλάκης φαίνεται να είναι θετικός σε μια επιστροφή στο ιστορικό όνομα. Και με τα χρέη τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Eνα σενάριο που συζητιέται είναι το σύνθετο όνομα στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Υπάρχει σενάριο, δηλαδή, να δούμε ΠΑΣΟΚ με παύλα δίπλα και κάτι ακόμη. Προτείνω το ΠΑΣΟΚ-Α, αρχικά του «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – Αλλαγής» ή ακόμη καλύτερα το ΠΑΣΟΚΑ-ΡΑ, «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Αλλαγής – Ριζοσπαστικής Αριστεράς».