ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Πρωταθλητής δηλώσεων αναδεικνύεται, ΑΒΛΕΠΙ, ο Άκης Σκέρτσος


του Χρήστου Ξανθάκη 

Ποια Πρέμιερ Λιγκ τώρα, ποια Πριμέρα Ντιβισιόν, ποια Μπουντεσλίγκα και ποια Σέριε Α;
Σιγά τα πρωταθλήματα και σιγά τον ανταγωνισμό και σιγά το πλούσιο θέμα που προσφέρουν στο κοινό!
Νηπιαγωγείο μοιάζουν όλοι αυτοί οι θεσμοί, σε παιδική χαρά φέρνουν αν συγκριθούν με το δικό μας Πρωτάθλημα Δηλώσεων για τον Κορωνοϊό.
Εδώ γίνεται η μάχη η μεγάλη, εδώ πέφτουν οι μπαλωθιές η μία μετά απ’ την άλλη, εδώ πλέει το μοσχάρι στο αίμα και χάνει η μάνα το μονάκριβό της.
Μιλάνε, δηλαδή, για την τέχνη του Ιμπραϊμοβιτς, τα άλματα του Κριστιάνο, το εκτόπισμα του Χάαλαντ, τη στρατηγική του Τούχελ;
Ρε αντέστε από ‘δω άμπαλοι, τι να μιλήσουν, τι να τραγουδήσουν, τι να κλάσουν όλοι αυτοί μπροστά στα καϊνάρια τα δικά μας;

Ποιος ξεχνάει τις δηλώσεις ότι μια απλή Γριππούλα είναι ο Κορωνοϊός, ποιος λησμονεί ότι τις Μάσκες δεν τις χρειαζόμαστε διόλου; Πώς να σου ξεφύγει ότι έχουν οι πιτσιρικάδες ένα ένζυμο στη μύτη που τους επιτρέπει να μάχονται και να νικάνε την Πανδημία; Τι να πεις για τις ΜΕΘ που τις φτιάξαμε στο πόδι και την πατήσαμε και πληρώνουμε το μάρμαρο όχι σε ταληράκια αλλά σε ζωές; Πώς να αντιμετωπίσεις την έκκληση να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι μέρος των νοσήλειών τους, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του καθενός; Για να μην μιλήσω για τα καιρούς μαργαριτάρια του Γκίκα Μαγιορκίνη, που του πρόσφερε η Σουηδική Ακαδημία το Νόμπελ Ιατρικής για την επόμενη εικοσαετία κι αυτός από σεμνότητα το αρνήθηκε. Για να μην πω κουβέντα για τις αναρίθμητες δηλώσεις ότι πάει τον νικήσαμε τον Κορωνοϊό και τον στείλαμε στο πυρ το εξώτερον και τον ξεφορτωθήκαμε μια για πάντα και πίσω δεν ξαναγυρνά. Ως και Covid Free Summer υποσχεθήκαμε στα Εγγλεζάκια για το 2022, ενώ δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα έχουμε Covid Free Easter. Μεγάλες στιγμές, τι να σας πω, που πραγματικά μας βάζουν στο χάρτη, μας τοποθετούν ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, στον ουρανό μας υψώνουν εκεί που είχαμε πέσει στην ανυποληψία.
Αλλά ποτέ δεν πρέπει να ησυχάζει κανείς.
Πάντα πρέπει να ψάχνει και να ψάχνεται για το καλύτερο.
Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα πρέπει να τα έχει τα μάτια της ψυχής του.
Κι αν γράψαμε ιστορία με τις Κορωνοδηλώσεις, τι θα πει αυτό;
Ότι πρέπει να κάτσουμε στις δάφνες μας;
Και πάλι καλά να λέμε που ακούει τον πόνο μας το Μαξίμου και ανταποκρίνεται.
Και σκάει μύτη ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και δηλώνει ότι δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι μεταδίδουν τον Κορωνοϊό οι αστυνομικοί και τα ρίχνει τα τσιμέντα!
Με δικά του λόγια:
«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται, για να προστατεύσουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, να εμβολιασθούν».
Το ακούσανε στην Ιταλία και παραδοθήκανε, το μάθανε στην Γαλλία και κατεβάσανε τα όπλα, τους το σφυρίξανε στη Γερμανία και σηκώσανε τα χέρια ψηλά, το είδανε οι Εγγλέζοι και τους φύγανε ψιλά χοντρά. Τέτοια δήλωση φίλε, έχει μια δεκαετία και βάλε να κάνει περατζάδα στη Γηραιά Ήπειρο. Και φέρνει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει:
Στα Ιμαλάια της μπούρδας, να ατενίζει από ύψη δυσθεώρητα όλα τα ανθρωπάκια που πνίγονται στη μετριότητα του ορθού λόγου!

Υ.Γ.1: Και περιμένουμε ύστερα από τους ανεμβολίαστους να ψηθούνε και να πειστούνε και να τρέξουν να καρφώσουν τη βελόνα στο μπράτσο;

Υ.Γ.2:
Όχι, δεν θα βγάλω το αριστερόμετρο για τον Πολάκη. Υπάρχουν άλλοι, πιο επιδέξιοι στον τομέα αυτό.

-το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost (22.11.2021)