ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Άκης Σκέρτσος με το όνομα


Εκεί, να επιμένει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για αυτό που είπε με τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς και τον κορονοϊό. Εκεί, να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και να εκτίθεται περισσότερο. Πάνω που πήγαινε να ξεχαστεί το θέμα...
Από εκεί λοιπόν που ο κ. Σκέρτσος έλεγε ότι «δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό», σήμερα με νέα ανάρτησή του στο facebook, ανακάλυψε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες «οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό».
Γράφει, συγκεκριμένα: «Για την ακρίβεια μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό». Και, επίσης, «σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά».
Για να γίνει πιο πιστευτός επικαλείται τρία δημοσιεύματα από έγκυρες πηγές. Από New York Times, από BBC και από WEF. Μόνο που αυτά είναι δημοσιεύματα από την αρχή της πανδημίας, πέρυσι την άνοιξη. Των New York Times από τον Μάρτιο του 2020 όταν ξεκινούσε η πανδημία και δεν γνωρίζαμε την τύφλα μας, του BBC από τον Μάιο του 2020 και του WEF από τον Απρίλιο του 2020! Από τότε που δεν υπήρχαν καν μάσκες να φορέσουμε. Τέτοιες έρευνες επικαλείται ο κ. Σκέρτσος, αρχαίες, που δεν ξέρουμε εάν και σε ποιο βαθμό ισχύουν ακόμα! Και από εποχές που είχαμε lockdown και δεν γίνονταν καν έλεγχοι, ούτε από αστυνομικούς ούτε από κανέναν.
Τη γνωρίζετε την έκφραση υποθέτω: ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός αμφιβάλει και ο χαζός επιμένει. Ο κ. Σκέρτσος φυσικά δεν είναι χαζός, απλώς πιθανότατα νομίζει ότι απευθύνεται σε χαζούς.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν