ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!


Κάθε «δεύτερη Δευτέρα στο Δεύτερο», συνεχίζεται το θεατρικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας, με δεκάδες ολοκαίνουργιες θεατρικές παραγωγές, ειδικά ηχογραφημένες και σκηνοθετημένες για το ραδιόφωνο. Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στις 21:00, θα απολαύσουμε το αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ, «Θείος Βάνιας», σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Έφης Θεοδώρου.
Το έργο παίχτηκε πρώτη φορά το 1899 στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίν Στανισλάβσκι, καθιστώντας τον Τσέχοφ σημείο αναφορά της παγκόσμιας δραματουργίας, ενώ συνεχίζει να περιλαμβάνεται στο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο με συνεχείς νέες αναγνώσεις και τεράστια ανταπόκριση από το κοινό.
Η σκηνοθέτις γράφει για την παράσταση:
«Στον “Θείο Βάνια” η πλήξη και τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας σε παρακμή, οδηγούν το δράμα της συμβίωσης των οκτώ προσώπων, κάπου στην εξοχή, στην κορύφωσή του και στην αναγκαστική λύση του, με το βλέμμα στραμμένο στον έναστρο ουρανό. Ο φιλάνθρωπος Άντον Τσέχοφ, γιατρός και ποιητής, σκιαγραφεί στο έργο αυτό με επιδεξιότητα και ευαισθησία, τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που κυοφορούνται στο μεταίχμιο δύο εποχών και κόσμων και οραματίζεται ένα μέλλον πιο κοντά στις ανθρώπινες αξίες. Η αγάπη για τη φύση, η προστασία των δασών και όλου του φυτικού και ζωικού βασιλείου, η μάχη για την επιβίωση, τα όρια του πολιτισμού εν τέλει, και τα ψυχικά ισοδύναμα όλων αυτών όπως επηρεάζουν τις ανθρώπινες ζωές και σχέσεις, είναι το πλέγμα γύρω από το οποίο ενορχηστρώνεται ο “Θείος Βάνιας”.
Στην παράσταση επιστρατεύτηκαν οκτώ εξαίρετοι ηθοποιοί, πρωταγωνιστές της νεότατης, νέας και παλαιότερης θεατρικής γενιάς, καθώς και ο έμπειρος συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός, που εγγυάται τη μουσική και ηχητική δραματουργία, στη μοναδική σε ατμόσφαιρα και ευαισθησία μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη».
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Μαρία Σκουλά, Αργύρης Ξάφης, Νίκος Χατζόπουλος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σοφία Σεϊρλή, Υβόννη Μαλτέζου και Γιώργος Μπινιάρης.
Άκου! Η παράσταση αρχίζει!