ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Apple Daily: Κλείνει η μεγαλύτερη δημοκρατική εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ


Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ και σύμβολο της αντίστασης που υποστηρίζει το κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας,  “Apple Daily”, ανακοίνωσε πως κλείνει, σηματοδοτώντας έτσι.. ακόμη μια νίκη του καθεστώτος που έχει τοποθετήσει το Πεκίνο και ένα τεράστιο πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως.
Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει έφοδος στα γραφεία της εφημερίδας δυνάμει του δρακόντειου νόμου περί εθνικής ασφάλειας, συνελήφθησαν ο αρχισυντάκτης και άλλοι πέντε εργαζόμενοι ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία, ύψους 2,3 εκατ. δολαρίων δεσμεύτηκαν.
Ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της εφημερίδας, Τζίμι Λάι, βρίσκεται ήδη στη φυλακή.
Η Apple Daily, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα πως θα ανακοίνωνε την ερχόμενη Παρασκευή τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του μέσου αλλά τελικά η ανακοίνωση από τη μητρική της εταιρεία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες νωρίτερα. Το ΔΣ της Apple Daily ανακοίνωσε ότι σταματά και την έντυπη έκδοση και το site το Σάββατο.