ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερη ασφάλεια επί ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία εργατικού νόμου και πολλών υπουργών


Eντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας, την ασφάλεια και τον νόμο Χατζηδάκη για τα εργασικά κατέγραψε η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open..Το 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους.
Μόλις το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεστε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ' ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο.

Επίσης, το 54% δηλώνει δυσαρεστημένο με τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποίηση εκφράζει το 42%.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για αρκετούς υπουργούς. Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν Άδωνι Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μάκης Βορίδης.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να πέφτει 0,3% και να συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.