ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

«Άγριος» καβγάς Λιάγκα - Σκορδά με Δημουλίδου για τα Γλυκά Νερά: - Δεν ξέρετε ελληνικά - Δεν περνάνε αυτά σε μένα


Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση της Χρυσηίδας Δημουλίδου για τα Γλυκά Νερά, η οποία εμμέσως πλην σαφώς έδινε ελαφρυντικά στον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την δολοφονία.. της Καρολάιν.
Σε μία μακροσκελέστατη ανάρτηση που είχε τη μορφή "πορίσματος" του εγκλήματος η Δημουλίδου σκιαγράφησε ένα μυθιστορηματικό προφίλ στον "ωριμότερο πατέρα", Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που "ήθελε κι εκείνος την ηρεμία του", όπως μεταξύ άλλων έγραψε...
Μάλιστα, στην αρχή της ανάρτησης, κάλεσε τους ακόλουθούς της να "κοινοποιήσουν ελεύθερα" την τοποθέτησή της, πιστεύοντας πως αυτή θα προκαλέσει την ταύτισή τους.
Μερικές από τις ατάκες του διαδικτυακού της σχολίου που προκάλεσε εύλογες αποδοκιμασίες στα social media:
  • Δεν πιστεύω πως είχε προσχεδιάσει τον φόνο της όπως ειπώθηκε από δημοσιογράφους και πως όλα έγιναν σε μια στιγμή έντασης, θυμού, κούρασης και μεγάλης ανασφάλειας που του δημιουργούσαν οι απειλές της πως θέλει να χωρίσουν και ίσως τον εγκατέλειπε
  • Ο Αναγνωστόπουλος ως ωριμότερος και πατέρας που δεν ήθελε να αποχωριστεί το παιδί του...
  • Ήθελε να έχει κι εκείνος την ηρεμία του πλάι σε μια γυναίκα που θα του πρόσφερε γαλήνη, στήριξη και όχι γκρίνια και αμφιβολίες
  • Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Σε μια μόνο στιγμή κατέστρεψε τη ζωή του, έχασε τη γυναίκα που πιστεύω πως αγαπούσε, το παιδί του διότι αμφιβάλλω αν του επιτρέψουν οι δικοί της να το ξαναδεί με τις τύψεις να τον βασανίζουν και θα τον βασανίζουν.
  • Δημιούργησε ένα επιπόλαιο σκηνικό για να μη φυλακιστεί και μείνει, όπως είπε, η κόρη του δίχως έστω τον ένα γονέα.
Η συγγραφέας, με σημερινή ανάρτησή της θέλησε να δώσει εξηγήσεις για την προηγούμενη ανάρτησή της, γράφοντας μεταξύ άλλων:
Πώς είναι δυνατόν να επικροτώ μια τέτοια πράξη; Προσβάλω τα βιβλία μου. Θα πρέπει να έχω “χαμένα” όμως και πάλι δεν θα το έκανα. Για μένα η γυναίκα, αιώνες τώρα κακοποιείται με τον ένα ή άλλο τρόπο με τις ίδιες να δίνουν μεγάλες μάχες για να σταματήσει η βία. Γι αυτό και λάτρεψα την Σιμόν Ντε Μποβουάρ για το βιβλίο της “Το Δεύτερο φίλο” έκδοση 1949 όπου για πρώτη φορά, μια γυναίκα συγγραφέας βγήκε και κατηγόρησε ανοιχτά όμως με επιχειρήματα τους άνδρες και την συμπεριφορά τους απέναντι στο γυναικείο φύλο. Το να κακοποιείται όμως λεκτικά μία γυναίκα από κάποια άλλη, είναι κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω. Οι επιθέσεις που μου γίνονται κατά 95% είναι από γυναίκες, την ίδια στιγμή που έχω κατηγορηθεί από άνδρες πως τρέφω εμπάθεια για το ανδρικό φύλο, επειδή υποστηρίζω και τάσσομαι υπέρ της γυναικείου….
Ο κακοποιητικός λόγος, είναι το ίδιο βαρύς με το σωματικό, επειδή οι λέξεις μπορούν να γίνουν «δολοφόνοι» ονομάτων, υπολήψεων και ψυχών, πιθανόν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις όπως την αυτοκτονία ανθρώπων που δεν μπορούν να αντέξουν άδικες κατηγορίες, μη δυνάμενοι να υπερασπιστούν εαυτούς…"


Χαμός στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο "Πρωινό" με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Χρυσηίδα Δημουλίδου, μετά και την ανάρτησή της για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από το σύζυγό της.
Από την αρχή οι τόνοι είχαν ανέβει. Ο Γιώργος Λιάγκας έπαιξε ένα μικρό απόσπασμα από τα γραφόμενά της. Η αντίδραση της κυρίας Δημουλίδου άμεση:
«Τι δεν καταλαβαίνετε να σας το μεταφράσω. Σοβαρολογείτε; Την ελληνική γλώσσα την ομιλείτε καλά; Να το διαβάσετε προσεκτικότερα. Θέλω μόνο με τον κύριο Λιάγκα να μιλήσω. Αν δεν με αφήσετε να μιλήσω, θα το κλείσω. Είστε σοβαρή κυρία Σκορδά; Γίνεται τηλεοπτικό πανηγυράκι τώρα και γι’ αυτό αρνήθηκα να έρθω στην εκπομπή και δέχτηκα να μιλήσω μόνο τηλεφωνικά. Θέλετε να περάσετε το δικό σας, σε εμένα αυτά δεν περνάνε. Ξέρω πολύ καλά τι λέω και πώς το λέω. Κύριε Λιάγκα, μη μου παριστάνετε τον έξυπνο».
Ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε μεταξύ άλλων: «Είναι ντροπή να λέμε για τις εκπομπές που καλύπτουν ένα τέτοιο πρωτοφανές έγκλημα στα ελληνικά χρονικά δεδομένα ότι είναι πανηγυράκι. Είναι ντροπή να το ονομάζουμε πανηγυράκι. Είναι ντροπή να λέτε για πανηγυράκι. Έχουν λογική αυτά που μας λέτε;».
Φανερά ενοχλημένη η Φαίη Σκορδά από την πλευρά της είπε: «Να δούμε πόσοι μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα. Εσείς το ξεκινήσατε έτσι, δεν είχα σκοπό. Προσπαθώ να καταλάβω τι εσωτερική ανάγκη έχετε μετά από λίγες μέρες που ένας άνδρας ομολογεί ότι σκότωσε τη σύζυγό του, άφησε ένα μωράκι χωρίς μάνα και εσείς έχετε το κουράγιο και κάνετε ανάλυση; Πώς τολμάτε να αναλύσετε την επιλόχειο κατάθλιψη».

Με τηλεφωνική παρέμβαση εμφανίστηκε και στο πρωινό του Open η Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία δήλωσε πως ο πιλότος είναι γυναικοκτόνος και ζωοκτόνος και πως ήταν πιο ώριμος από το θύμα και δεν ήθελε να αποχωριστεί το παιδί του, μια δήλωση που προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων on air.