ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Το τελευταίο «Μουσικό Κουτί» είναι «οικογενειακή» υπόθεση! (BINTEO)


Ο Νίκος, η Ρένα, ο Γιάννης, ο Στέλιος, ο Λάμπης, ο Δημήτρης, ο Βύρωνας και ο Θανάσης, η νεοσύστατη μουσική και τηλεοπτική οικογένεια, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020,.. σας υποδέχεται στο τελευταίο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 για την τηλεοπτική σεζόν.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν τις καρδιές τους και μιλούν για τη δημιουργία μιας εκπομπής πολύ προσωπικής, που γέμισε με συναισθήματα μια πολύ δύσκολη χρονιά.
Αποκαλύπτουν τα ερεθίσματα, που ενεργοποίησαν την αγάπη τους για τη μουσική, το τραγούδι, τη σύνθεση, τις συναυλίες… Το δικό τους πεντάγραμμο ζωής!
Επίσης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλάει με συγκίνηση για την έμπνευση της ιδέας της εκπομπής «Μουσικό Κουτί».
Οι δύο οικοδεσπότες μάς συστήνουν τους συμπρωταγωνιστές τους, την Μπάντα του Κουτιού, που αποδίδει μοναδικά την επιθυμία του Νίκου Πορτοκάλογλου για φρέσκιες, πρωτότυπες εκτελέσεις, ταξιδεύοντας αγαπημένα τραγούδια σε νέους μουσικούς δρόμους, καταφέρνοντας να κερδίσουν τον σεβασμό περισσοτέρων από 100 καλλιτεχνών, τραγουδιστών, συνθετών και μουσικών, οι οποίοι πέρασαν από τον καναπέ της εκπομπής.
Ο Γιάννης Δίσκος, ο πολυμήχανος μαέστρος της μπάντας και σύγχρονος δεξιοτέχνης του κλαρίνου, του σαξοφώνου και του καβάλ, περιγράφει στον Νίκο και τη Ρένα πώς αποφάσισε να γίνει μουσικός, μιλάει για τις ενορχηστρώσεις περισσότερων από 750 κομματιών, αλλά και για την πρόκληση σε κάθε εκπομπή να ξεπερνούν την προηγούμενη έμπνευση, με στόχο να δημιουργούν μουσικές στιγμές, ειδικά γραμμένες για το «Μουσικό Κουτί».
Ο Στέλιος Φραγκούς, ο πιανίστας της εκπομπής, που όμως παίζει και μπουζούκι και μπάσο και τραγουδάει, ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης που με τα αρπίσματα της κιθάρας του εντυπωσιάζει, ο Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, στο πιάνο και στα φωνητικά, ο Βύρων Τσουράπης στο μπάσο και στα φωνητικά και ο Θανάσης Τσακιράκης στα τύμπανα, μιλούν για τη μαγική σύνθεση μια νέας μπάντας που στήθηκε ειδικά για το «Μουσικό Κουτί» και τα μοναδικά συστατικά που τους ένωσαν στου «Δρόμου τη χαρά», όπως ονόμασαν την τελευταία τους εκπομπή.
Όλοι τους ανατρέχουν στα δικά τους πρώτα ερεθίσματα που τους ώθησαν στον… μονόδρομο της μουσικής.
Και βέβαια, όλοι τραγουδούν και παίζουν αγαπημένα κομμάτια. Πάρτε μια πρώτη γεύση:
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη και οι μουσικοί της μπάντας ερμηνεύουν «Τα καράβια μου καίω». Το εμβληματικό τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου σε μια υπέροχη εκτέλεση στην τελευταία εκπομπή της σεζόν, μιας χρονιάς με μεγάλες δυσκολίες, αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο:



Τη σκυτάλη παίρνει η λαμπερή Ρένα Μόρφη. Τραγουδά με μπρίο και χορεύει τη μεγάλη επιτυχία του Φοίβου Δεληβοριά «Όταν σου χορεύω», με μουσική υπόκρουση τα κρουστά -δώστε βάση στα μπόνγκο- αλλά και τα έγχορδα της μπάντας. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο:


«Θάλασσά μου σκοτεινή». Μοναδικός Νίκος Πορτοκάλογλου ερμηνεύει ένα από τα πιο γνωστά και υπέροχα τραγούδια του. Η Ρένα Μόρφη συνοδεύει στα φωνητικά και οι μουσικοί της μπάντας δίνουν για μια ακόμα φορά το καλύτερό τους εαυτό. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο:


Στο τελευταίο Juke Box της φετινής σεζόν «ανοίγουν» ιστορίες που θα συγκινήσουν τους τηλεθεατές της ΕΡΤ, όσο συγκίνησαν όλη την ομάδα του «Μουσικού Κουτιού», μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Ευγνωμοσύνη, ταλέντο, τύχη, παρέα, έμπνευση είναι μόνο κάποιες από τις λέξεις που ενώνουν τον Νίκο, τη Ρένα, τον Γιάννη, τον Στέλιο, τον Λάμπη, τον Δημήτρη, τον Βύρωνα και τον Θανάση, στο τελευταίο ταξίδι της σεζόν σε «Θάλασσες», «Βουνά», όχι μόνο το «Καλοκαιράκι», αλλά και σε «Παράξενους Χειμώνες».
Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ της καλοκαιρινής βεράντας, διότι την Τετάρτη 23 Ιουνίου ανοίγει το τελευταίο «Μουσικό Κουτί» για τη σεζόν και είναι πολύ ξεχωριστό!
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στις 22:00 / ΕΡΤ1