ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

«Όλη η ελευθερία του παιξίματος μου, προέρχεται από το ότι είμαι παιδί της δεκαετίας του ’60»


Ο Jan Garbarek αποκλειστικά στο Kosmos 

Ένα μεγάλο παιδί που παραμένει περίεργο και, μουσικώς, άτακτο στα 70 του, ο σπουδαίος Νορβηγός σαξοφωνίστας και συνθέτης Jan Garbarek, λίγες ημέρες πριν από την εμφάνισή του στο Ηρώδειο, ..στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μιλάει στον Γιάννη Δημητριάδη και το Kosmos, για την τζαζ, την Ευρώπη, την ελευθερία, την εταιρεία ECM και για τη συναυλία που θα δώσει στην Αθήνα με το κουαρτέτο του, στο οποίο συμμετέχει και ο Ινδός δεξιοτέχνης των κρουστών, Trilok Gurtu.
Ο μουσικός, που τη δεκαετία του ’70 έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να μιλάει για τη «Σκανδιναβική τζαζ σκηνή» και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής τζαζ αισθητικής, επέλεξε το Kosmos για να δώσει τη μοναδική του συνέντευξη σε ελληνικό ραδιόφωνο, και το Ηρώδειο για να δώσει λίγο χρώμα σε ένα δύσκολο καλοκαίρι. «Όλη η ελευθερία του παιξίματος μου, προέρχεται από το γεγονός ότι είμαι παιδί της δεκαετίας του ’60», λέει ο ίδιος.
Η συνέντευξη του Jan Garbarek θα μεταδοθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στις 19:00, στην εκπομπή της Κλαούντιας Μάτολα «Road trip». Η συναυλία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.
Όλος ο κόσμος, σ’ ένα ραδιόφωνο!
Kosmos 93,6 & 107,0