ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Εφημερίδες ανέμπνευστες


Υπήρξα λάτρης των εφημερίδων. Διαβάζω εφημερίδες από 9 χρονών--τότε κυρίως τα αθλητικά, με αγάπη για τα ΝΕΑ της Δευτέρας που ανέλυαν τα Κυριακάτικα ματς με τον καλύτερο τρόπο. Από.. τα 30 μου άρχισα να αρθρογραφώ, αραιά στην αρχή και αργότερα κάθε εβδομάδα.
Περιορίστηκα, ως φανατικός αναγνωστης, στις Σαββατιάτικες και Κυριακάτικες εφημερίδες από τότε που δημιουργήθηκα
ν αντίστοιχες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Όμως σιγά-σιγά έχασα το ενδιαφέρον μου και για αυτά τα φύλλα. Το χαρτί, ακόμα και για εμάς που μεγαλώσαμε με αυτό, παύει να είναι ελκυστικό. Mετά από πολλές εβδομάδες, πήρα Κυριακάτικες εφημερίδες και απογοητεύτηκα. Αναμάσημα ειδήσεων και αναλύσεων ήδη δημοσιευμένων σε ιστοσελίδες, η δε αρθρογραφία ανέμπνευστη.
Αν δεν αλλάξουν, οι έγχαρτες εφημερίδες φοβάμαι ότι δεν έχουν ζωή. Χρειάζεται πια κάτι πολύ καλύτερο από την ύλη των ιστοσελίδων για να παρακινηθεί κανείς να αγοράσει εφημερίδα, πράγμα που οι ελληνικές τουλάχιστον εφημερίδες, αλλά και οι περισσότερες ευρωπαϊκές, δεν το προσφέρουν.
- από το fb του πανεπιστημιακού Ξεν. Κοντιάδη