ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ο «Μπάμπης»...


Ακόμα υπάρχουν Μέσα και δημοσιογράφοι που την αποκαλούν «ψυχολόγο», με ή χωρίς εισαγωγικά (το ακούσαμε και τη Δευτέρα σε ραδιοφωνική εκπομπή τού Alpha), και ας έχει καταγγελθεί από τον.. Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, ας διερευνάται από την εισαγγελία αν έχει τελεσθεί αδίκημα από μέρους της, ας έχει αποποιηθεί η ίδια (μετά τις καταγγελίες) τον προσδιορισμό «Ψυχολόγος». Γιατί τα Μέσα, η κάποια από αυτά, εξακολουθούν να της προσδίδουν έναν ψευδεπίγραφο τίτλο; Από συμπάθεια, ευμένεια ή επειδή βολεύει; Γενικά, από την φρικτή ιστορία των Γλυκών Νερών προέκυψαν δείγματα ήπιων, τουλάχιστον, συμπεριφορών εκ μέρους της ενημέρωσης.
Έτσι, από την πλειονότητα των ΜΜΕ ο αδίστακτος εγκληματίας αποκαλείται «πιλότος», «33χρονος», ακόμα και απλώς «Μπάμπης», κάτι που ήταν αποδεκτό πριν από τη ομολογία του και έδειχνε οικειότητα, εγγύτητα, συμπάθεια. Και το οποίο, βέβαια, μετά τη φρικιαστική αποκάλυψη δεν πρέπει να συμβαίνει. Τώρα δεν είναι «Μπάμπης» ή «πιλότος», αλλά δολοφόνος, συζυγοκτόνος, γυναικοκτόνος –για να μην πάμε σε βαρύτερους χαρακτηρισμούς. Στην καλύτερη περίπτωση γι’ αυτόν, είναι ο υπόδικος «Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος» και όχι χαϊδευτικά «Μπάμπης».
- από το Harddog