ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Να ξηλωθούν οι κάμερες από τον ραδιοσταθμό 9,84


Να ξηλωθούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί από το 2010 για τους εργαζόμενους στο Ρ/Σ 984, και σε καμία περίπτωση να μην τοποθετηθούν καινούργιες, ζήτησε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.. Δημήτρης Τσαλαπάτης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του ΔΣ της Ένωσης στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος της ΔΕΡΑ κ. Νίκη Αραμπατζή.
Αντίστοιχη άποψη είχε και το μέλος του ΔΣ Ματίνα Παπαχριστούδη, ενώ έσπευσε να συμφωνήσει και η Πρόεδρος της Ένωσης.
Σε ανακοίνωσή της η Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων αναφέρει:
"Το θέμα ανέκυψε μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ της ΔΕΡΑ του Δήμου Αθηναίων, στις 14.5.2021.
Όπως προέκυψε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη οι κάμερες όπως και στο χώρο της Τεχνόπολης τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά το 2010, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να διαβεβαιώσει αν τέθηκαν σε λειτουργία και για ποιο χρονικό διάστημα.
Η απόφαση της σημερινής διοίκησης του σταθμού, με εισήγηση της Προέδρου, αφορά την ανάθεση μελέτης ύψους 16.120 ευρώ , σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση.
Στις δημοσιοποιημένες προδιαγραφές του έργου όμως αναφέρεται μεταξύ άλλων υποχρέωση του αναδόχου να προσκομίσει «γνωμοδότηση για δυνατότητα τοποθέτησης καμερών ασφαλείας και συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης( acces points), υποδείξεις περί αυτών και συμμόρφωση με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Τελικά η πρόεδρος του 9,84 συμφώνησε να κατέβουν οι κάμερες, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με την προθεσμία, που της δόθηκε από την ΕΣΗΕΑ.
Δεν δεσμεύθηκε όμως στην ανάκληση της απόφασης για την πραγματοποίηση μελέτης, που ή ίδια πρότεινε και η οποία συνδέει τις κάμερες με τον πυρήνα του δικαίου της προστασίας προσωπικών δεδομένων και της επεξεργασίας τους για δημοσιογραφικούς σκοπούς, όπως ισχυρίζεται.
23/06/2021
Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"