ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Οι διευθυντές ειδήσεων και τα βιντεάκια της Αστυνομίας που μας μαθαίνουν... δημοσιογραφία


* Δεν μας έφτανε που αυτές τις μέρες δεν μπορούμε μερικές φορές να ξεχωρίσουμε τους ένστολους από τους λειτουργούς της ενημέρωσης, πλάκωσαν και τα βιντεάκια από την ΓΑΔΑ να μας μάθουν.. από την αρχή τι εστί δημοσιογραφία!
Ο λόγος για τη σειρά από βίντεο υπό τον γενικό τίτλο Deep Blue, όπου εξομολογούνται αστυνομικοί «Μπλε μέχρι το κόκκαλο».
Πιο αμερικανιά δεν γίνεται σαν να λέμε, μιας και πολλά επίθετα και παρατσούκλια συνοδεύουν τις μονάδες της τάξεως στην Ελλάδα, αλλά «μπλε» δεν τις είχε αποκαλέσει κανείς έως τώρα!
* Τέλος πάντων, λεφτά υπάρχουν, κάμερες υπάρχουν, αστυνομικοί έτοιμοι να βγάλουν σώψυχα υπάρχουν (ας μπορούσαν κι αλλιώς…), όλα κομπλέ. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, που λέγανε και οι γηραιότεροι.
Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα πήγαινε μακριά το πράγμα, αν μια σειρά από κανάλια δεν υιοθετούσαν ως δημοσιογραφικό υλικό τα βιντεάκια του Deep Blue. Ιδίως αυτό το τελευταίο με τον αστυνομικό που βρέθηκε πρώτος στη σκηνή του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά…
* Λογικό ήταν λοιπόν η ΕΣΗΕΑ να βγάλει ανακοίνωση και να τα χώσει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη παρακολούθησε τη σειρά των δραματοποιημένων βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.
Το γεγονός αυτό της υποκατάστασης δημοσιογράφων, που καθήκον τους είναι να μεταφέρουν στους πολίτες την είδηση έγκυρα και αντικειμενικά, ως λειτουργοί του αγαθού της ενημέρωσης, από λειτουργούς ταγμένους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι πρωτοφανές και πλήττει το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
Ζητούμε λοιπόν να απόσχετε από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αποδυναμώνει την ενημέρωση.

* Μόνο που η ανακοίνωση δεν θα έπρεπε να απευθύνεται στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη, αλλά στα κανάλια που χρησιμοποίησαν τις «εξομολογήσεις» του Deep Blue ως ειδησεογραφικό υλικό.
Η αστυνομία τη δουλειά της έκανε και τη δουλειά της πάντοτε θα κάνει.
Οι διευθυντές ειδήσεων, από πού κι ως που αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τους δημοσιογράφους με «μπλε ως το κόκκαλο»;

Χρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦΟ, newpost