ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Oλοήμερο αφιέρωμα στον Μπομπ Ντίλαν


Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, με αφορμή τα 80στά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν, το Kosmos μεταδίδει ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή της ροκ. Μία ημέρα γεμάτη Μπομπ Ντίλαν. Μία.. ημέρα γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, στίχους και ιστορίες που μάλλον δεν έχουν τέλος.

Μουσικοί και στιχουργοί (Δήμητρα Γαλάνη, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Nalyssa Green), καθώς και συγγραφείς (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Σώτη Τριανταφύλλου), αποδίδουν στα ελληνικά το αγαπημένο τους τραγούδι του Ντίλαν και μιλούν για τη δική τους σχέση με τα τραγούδια και τους στίχους του.

Ο σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης παρουσιάζει ένα δικό του, διαφορετικό, ντουέτο με τη Φλέρυ Νταντωνάκη στο «Blowinin the wind».

O Νίκος Πορτοκάλογλου μετατρέπει το «Its all over now, baby blue» σε «Κοίτα να την ψάξεις κάπου αλλού» και το ηχογραφεί αποκλειστικά για το Kosmos.

Ο Φώτης Απέργης, στις 16:00, αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τους πρωταγωνιστές των τραγουδιών του Ντίλαν (ερωμένες, επαναστάτες, απόκληροι και αδικημένοι, μοντέλα, μαφιόζοι, μποξέρ…) και προσκαλεί τον Διονύση Σαββόπουλο για να αφηγηθεί πώς πρωτάκουσε τραγούδια του Ντίλαν στις Σπέτσες το 1965 και για τις ομοιότητες και τις διαφορές στους παράλληλους βίους τους.

Η Claudia Matola, από τις 18:00 ώς τις 20:00 επαναφέρει τη συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2016 για πρώτη φορά σε τραγουδοποιό.

Τέλος, ο Μανώλης Φάμελλος, ως Kosmoναύτης της Δευτέρας, στις 22:00 προσγειώνεται στον πλανήτη Ντίλαν με πλήρωμα Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνοδοιπόρους-τραγουδοποιούς.

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 στους 93,6 και 107,0 ευχόμαστε: «Χρόνια Πολλά, Μπομπ Ντίλαν!»