ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Εργοδοτική ασυδοσία στα ΜΜΕ


Από την δημοσιογραφική παράταξη (ΕΣΗΕΑ) «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» λάβαμε και δημoσιεύουμε ανακοίνωση για την ΕΣΗΕΑ, τον ΕΔΟΕΑΠ, τα εργασιακά και την εργοδοτική.. ασυδοσία στα ΜΜΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αβαντάρουν τον Μεσαίωνα Χατζηδάκη, κρύβουν νεκρούς και κρούσματα του Covid
Σε πρωτοφανείς συνθήκες ανασφάλειας, στους χώρους εργασίας και στα μέτωπα του ρεπορτάζ, από την πανδημία και την επιστροφή του Μεσαίωνα στα εργασιακά με την μορφή Χατζηδάκη, έχουν εγκαταλείψει τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στη τύχη τους .
Το μόνο που ξέρουν οι πρόθυμοι στη διοίκηση του κλάδου, είναι πώς θα αποσιωπήσουν τα κρούσματα και τα προβλήματα για να μην δυσαρεστήσουν τα εργοδοτικά και κυβερνητικά κέντρα. Όπως ακριβώς κάνουν δυο χρόνια με τις συνεντεύξεις-μαϊμού τύπου Χαρδαλιά και την αναστολή συμβάσεων αφού πρώτα παρέδωσαν την ενημέρωση και τις δημοσιογραφικές ταυτότητες στη «διαπλοκή».
Ο δημοσιογραφικός κλάδος ,ανεξάρτητα από την ηγεσία του, θρηνεί τις τελευταίες μέρες δύο νεκρούς από τον Govid 19 και στέκεται με σεβασμό στη μνήμη τους αλλά ανησυχεί και με τα αλλεπάλληλα κρούσματα που συνεχίζονται. Ούτε κουβέντα όμως η ΕΣΗΕΑ. Το ίδιο και ο ΕΔΟΕΑΠ.
Οι τραγικές αυτές εξελίξεις αφήνουν αδιάφορους, όπως είναι φυσικό, τους εργοδοτικούς θύλακες, που έχουν καταλάβει με οριακές πλειοψηφίες την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Απλώς παίζουν με τις ζωές των άλλων.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον εργασιακό Μεσαίωνα- σχέδιο Πισσαρίδη, που δεν τολμούσαν ούτε στα όνειρα τους να φαντασθούν οι Τόμσεν, Λαγκάρντ , Τράα και Δρακαλέσκου και τώρα τον λανσάρει ο μικρός για τα θελήματα εργοδοτών και άλλων, από το Ρέθυμνο.
Αποφάσισαν βέβαια για ξεκάρφωμα μια κινητοποίηση ανήμερα την Πρωτομαγιά σε μέρα που- έτσι κι αλλιώς- δεν εργάζονται οι δημοσιογράφοι και κρυμμένοι πίσω από την ΓΣΕΕ έκαναν λέει απεργία. Αγνόησαν όμως επιδεικτικά την πρόταση της ΚΕΔ , και άλλων παρατάξεων ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να απεργήσουν την ίδια μέρα, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.
Είναι θέμα ημερών όμως η αποκάλυψη για το κρυφό deal ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ- ΚΑΠΑΚΟΥ και Σία με τον Χατζηδάκη, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ που κόβουν τον κλάδο στα τρία.
Την Δευτέρα με μια… συνέλευση,που κάποιοι φρόντισαν να είναι κολοβή στην ΕΡΤ, δίνουν τις ίδιες εξετάσεις. Κόβουν κι εκεί τους δημοσιογράφους στη μέση, την ώρα που ετοιμάζεται έξωση ( με υποχρεωτική συνταξιοδότηση) εκατοντάδων εργαζομένων, που έπαιξαν κορώνα –γράμματα την ζωή τους για να φύγει το Μαύρο. Τι σημασία έχει αν ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης ομολόγησε την λογοκρισία για την Ικαρία και την δυσώδη υπόθεση Λιγνάδη.
Ταυτόχρονα σφυρίζουν αδιάφοροι με την κυβερνητική εκτροπή που παραδίδει τους περιφερειακούς σταθμούς σε πραιτοριανούς και εγκάθετους αντιδημοσιογράφους, του Κέντρου και της κάθε Περιφέρειας και ενώ το πάρτι με την μυθοπλασία και άλλα δεν κρύβεται. Όπως συνήθως συμβαίνει όταν ρέει το χρήμα….
Είναι τόσο προκλητικά εργοδοτικοί, ώστε ακόμη και οι πρόεδροι των περιφερειακών ενώσεων συντακτών που καταγγέλλουν το γεγονός, τους περιλαμβάνουν στον κατάλογο αποδεκτών της επιστολής τους που την στέλνουν στους εργοδότες και στην Κυβέρνηση!...
Έχουν προηγηθεί όμως συμβάσεις ντροπής για τους δημοσιογράφους στο MEGA που υποχρεώνονται να υπογράψουν ρήτρα εχεμύθειας(!..) και να αποκηρύξουν εγγράφως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με την προσωπική συνενοχή της Προέδρου, αφού πρώτα υπέγραψε τη δική της με αυτούς τους όρους.
Στις εφημερίδες η εργοδοτική ασυδοσία εξακολουθεί να βρίσκει άλλοθι στην πανδημία με τους 6 πρόθυμους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ να είναι θεατές στην μεγάλη σφαγή.
Οι συνταξιούχοι απλώς είναι κομμένοι από την ζωή και την πλειοψηφία του σωματείου. Αντιμετωπίζονται με τον ίδιο μακάβριο τρόπο του μνημονίου. Δηλαδή την ρήτρα θανάτου δεν αρνήθηκε ο Τσακαλώτος αλλά αποδέχεται και η σημερινή η ηγεσία του υπουργείου.
Έχουν όμως παραδώσει και τον ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες, που ΤΩΡΑ καλείται να πληρώνει και τα συμβόλαια που έχουν κλείσει οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών με ιδιωτικές κλινικές, με τις οποίες συνεργάζονται !..
Βέβαια στην ΕΣΗΕΑ γίνονται εργασίες με τα οικόπεδα, το κτίριο, κάτι σεμινάρια με παρασκήνιο στην οργάνωση, βγαίνουν και κάποιες αναιμικές ανακοινώσεις και θα είχαν γίνει… περισσότερα και με το δεύτερο κύκλο από χορηγίες-πλυντήριο στο Μορφωτικό Ίδρυμα. Κάπου όμως στράβωσε το τελευταίο deal πίσω από την υπόθεση Φουρθιώτη… Και βέβαια τον Βρυώνη ούτε που τον ξέρουν.
Τι να γίνει όμως δεν τις προλαβαίνουν όλες τις δουλειές…
15/05/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"