ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους καπνούς λόγω της φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας - Έχουν φτάσει μέχρι την Ικαρία


Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα μέχρι και στην Αττική, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Σχίνο Κορινθίας. Οι ισχυροί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή, μεταφέρουν καπνούς.. και στάχτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι και σε νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στην Ικαρία.
Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο τους. Σύμφωνα με ενημέρωση του meteo, από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών (ΑΜΣ) προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ΔΒΔ άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές έως τα 61 km/h.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πλησιέστερος στην πυρκαγιά ΑΜΣ βρίσκεται στον Ισθμό, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία ισχυρότερων ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς, εξαιτίας και της ίδιας της παρουσίας αυτής («η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό»).
Σε έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook, το Forecast Weather Greece καλεί τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.




«Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο» αναφέρει.