ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Το μέλλον του ΑΝΤ1 και τι προβληματίζει τον Θοδωρή Κυριακού


Εντάξει, λογικό το βλέπω να διαφημίσει ο Θοδωρής Κυριακού τον Antenna και τις επιτυχίες του στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Δηλαδή τί άλλο να έκανε, να προμοτάριζε τους.. ανταγωνιστές του;
* Αφήνω λοιπόν απέξω όλα όσα είπε για την παρουσία του ομίλου σε τρεις ηπείρους, για τις Άγριες Μέλισσες, για τα τριάντα χρόνια λειτουργίας και πάω σε μερικά πιο ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του για εμάς τους ποπολάρους. Όπως εκείνο, για παράδειγμα, που αφορά στην αποτελεσματικότητα της τηλεοπτικής διαφήμισης:
«Έχουν γίνει αρκετές έρευνες από τα παγκόσμια διαφημιστικά δίκτυα για την απόδοση της τηλεόρασης συγκριτικά με τα ψηφιακά Μέσα. Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα, τα 2/3 των πωλήσεων μιας εταιρείας, ενός διαφημιζόμενου, προέρχονται από την τηλεοπτική διαφήμιση. Μιλάμε για το 65%. Για κάθε 100 ευρώ που επενδύεις στην τηλεοπτική διαφήμιση, έχεις περίπου 490 ευρώ απόδοση. Όταν τελειώσει μια τηλεοπτική καμπάνια, παράγει αποτελέσματα για ακόμη 26 ημέρες μετά. Συγκριτικά, μια καμπάνια στα social media, όταν τελειώσει, παράγει αποτελέσματα για 14 ημέρες μετά»
* Όπως καταλαβαίνετε, αυτός είναι ο λόγος που η τηλεόραση δικτατορεύει ακόμη τις τσέπες των διαφημιζόμενων και επιβιώνει στην εποχή του ίντερνετ. Αυξάνει πάντως η ιντερνετική διαφήμιση και το διαδίκτυο είναι το μέλλον, όπως παραδέχθηκε και ο Θοδωρής Κυριακού:
«Τα παγκόσμια έσοδα των Media ανέρχονται περίπου στα 2,4 τρισ. Τόσα είναι τα χρήματα που ξοδεύει όλη η αγορά, όλος ο κόσμος, για να καταναλώνει Media και Entertainment. Το νούμερο αυτό αυξάνεται περίπου 4,3% κάθε έτος. Άρα μιλάμε για μία αναπτυσσόμενη και πάρα πολύ μεγάλη αγορά. Το 60% αυτών είναι πια τα ψηφιακά Μέσα και η μεγαλύτερη ανάπτυξη των ψηφιακών Μέσων είναι από την εικονική πραγματικότητα: virtual reality μέσα, OTT (Over The Top), πλατφόρμες τύπου Netflix, ενώ η άλλη κατηγορία μεγάλης αύξησης είναι η ιντερνετική διαφήμιση».
* Με δυο λόγια και όπως το κατάλαβα εγώ:
Για την ώρα τηλεόραση και ξερό ψωμί, αλλά όποιος δεν επενδύσει στο ίντερνετ είναι καταδικασμένος σε αργό πλην επώδυνο μαρασμό.

Xρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦO, newpost