ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Στα ποντιακά η συνομιλία του Ιβάν Σαββίδη με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη (BINTEO)


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης μίλησε στην αφιερωματική εκπομπή του OPEN για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στον.. Ιεροκλή Μιχαηλίδη, θέλοντας να απευθύνει μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.
Ανήμερα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο κ. Σαββίδης μιλώντας στα Ποντιακά, τόνισε πως «κάθε ημέρα θα πρέπει να είναι ημέρα μνήμης» και πως «δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις δυσκολίες και τις ταλαιπωρίες που πέρασαν οι δικοί μας».
Φυσικά η συζήτηση με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη έγινε στα ποντιακά, «τη μητρική του γλώσσα» όπως δήλωσε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος συνεχίζοντας είπε πως «στα ποντιακά σκέφτομαι, με τα ποντιακά ζω και με τα ποντιακά θα φύγω».
Τέλος, ο κ. Ιβάν Σαββίδης έδωσε το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, και της ενότητας. Δήλωσε χαρακτηριστικά «φτάνει πια με το κλάμα» και εξέφρασε την πεποίθηση πως «εφόσον ζήσαμε ταλαιπωρημένοι, ξυπόλητοι με τα πικρά δάκρυα της ξενιτιάς, πρέπει τώρα να είμαστε μαζί, πρέπει επιτέλους να ενωθούμε».